Mies ja 16 koiraa voittivat klassikkokisan Alaskassa maaliskuussa – kotiinpaluu vihdoin näköpiirissä

STT

Norjalainen Thomas Wärner voitti koiravaljakkourheilun perinteisen Iditarod-kisan maaliskuussa Alaskassa uurastettuaan koiriensa kera rankoissa olosuhteissa 9,5 päivää. Kotiinpaluu Norjaan on kuitenkin viivästynyt koronapandemian takia jo lähes kymmenen viikkoa, mutta Wärner ja 16 koiraa ovat näillä näkymin kuitenkin vihdoin pääsemässä kotimaisemiin.

– Pidän Alaskasta todella paljon, se on vähän niin kuin unelmapaikkani. Mutta minulla on perhe (Norjassa), Wärner totesi viikonloppuna alaskalaislehti Anchorage Daily Newsille .

Norjassa ovat vaimo Guro, viisi lasta, työ ja 35 koiraa, jotka eivät tänä vuonna tehneet matkaa kauas Alaskaan. Wärner ja 16 koiraa saapuivat Alaskaan 21. helmikuuta ja mukana oli myös vaimo, mutta tämä lähti kuitenkin takaisin Norjaan ennen Iditarodin loppumista, kun lentomatkustus vielä toimi. Mies ja voittajakoirat eivät ennättäneet pois koronan alta, ja viikot Alaskassa ovat kuluneet rentoutuen.

– Olen energinen ihminen. Täällä on kuitenkin otettava iisisti, ehkä se tekee joskus hyvää, Wärner nauraa.

Paluulento on järjestymässä kesäkuun alkuun, sillä norjalainen ilmailumuseo on ostamassa vanhan DC-6-koneen Alaskasta. Wärner liftaa koneen matkaan käytyään ensin koronatestissä ja noudettuaan koiransa kennelistä.

– Kone lentää Norjaan, ja me sen mukana. Olemme niin onnekkaita, Wärner toteaa iloisena.

Ja vaikka Alaska onkin miehen "unelmapaikka", kodin voittanutta ei ole.

– Kaipaan kaikkia pikkujuttuja. Aamukahvia vaimon kanssa, päivällistä lasten kanssa.

Vaimo on pitänyt huolta lapsista, 35 koirasta ja tehnyt työtään eläinlääkärinä puolison jumittaessa tuhansien kilometrien päässä. Ja kun Thomas Wärner vihdoin pääsee kotiin, on vaimolle jo vastaus valmiina. Kaikkeen.

– Kyllä kulta. Siinä vastaukseni ihan kaikkeen.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut