Mies ja 16 koiraa voittivat klassikkokisan Alaskassa maaliskuussa – kotiinpaluu vihdoin näköpiirissä

STT

Norjalainen Thomas Wärner voitti koiravaljakkourheilun perinteisen Iditarod-kisan maaliskuussa Alaskassa uurastettuaan koiriensa kera rankoissa olosuhteissa 9,5 päivää. Kotiinpaluu Norjaan on kuitenkin viivästynyt koronapandemian takia jo lähes kymmenen viikkoa, mutta Wärner ja 16 koiraa ovat näillä näkymin kuitenkin vihdoin pääsemässä kotimaisemiin.

– Pidän Alaskasta todella paljon, se on vähän niin kuin unelmapaikkani. Mutta minulla on perhe (Norjassa), Wärner totesi viikonloppuna alaskalaislehti Anchorage Daily Newsille .

Norjassa ovat vaimo Guro, viisi lasta, työ ja 35 koiraa, jotka eivät tänä vuonna tehneet matkaa kauas Alaskaan. Wärner ja 16 koiraa saapuivat Alaskaan 21. helmikuuta ja mukana oli myös vaimo, mutta tämä lähti kuitenkin takaisin Norjaan ennen Iditarodin loppumista, kun lentomatkustus vielä toimi. Mies ja voittajakoirat eivät ennättäneet pois koronan alta, ja viikot Alaskassa ovat kuluneet rentoutuen.

– Olen energinen ihminen. Täällä on kuitenkin otettava iisisti, ehkä se tekee joskus hyvää, Wärner nauraa.

Paluulento on järjestymässä kesäkuun alkuun, sillä norjalainen ilmailumuseo on ostamassa vanhan DC-6-koneen Alaskasta. Wärner liftaa koneen matkaan käytyään ensin koronatestissä ja noudettuaan koiransa kennelistä.

– Kone lentää Norjaan, ja me sen mukana. Olemme niin onnekkaita, Wärner toteaa iloisena.

Ja vaikka Alaska onkin miehen "unelmapaikka", kodin voittanutta ei ole.

– Kaipaan kaikkia pikkujuttuja. Aamukahvia vaimon kanssa, päivällistä lasten kanssa.

Vaimo on pitänyt huolta lapsista, 35 koirasta ja tehnyt työtään eläinlääkärinä puolison jumittaessa tuhansien kilometrien päässä. Ja kun Thomas Wärner vihdoin pääsee kotiin, on vaimolle jo vastaus valmiina. Kaikkeen.

– Kyllä kulta. Siinä vastaukseni ihan kaikkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden ja Heinolan arvokisoihin ilmoittautunut yli 350 pyöräsuunnistajaa – kaukaisimmat osallistujat Japanista, Australiasta ja Uudesta-Seelannista
 2. Putka-asiakkaan vastarinnan murtaneille poliisille ja kahdelle vartijalle syyte törkeästä pahoinpitelystä
 3. Lintumaalaukset ihastuttavat kävijöitä navettagalleriassa Asikkalassa
 4. Murtautuja vei lahtelaisen Hot Club Dance Companyn harjoitustiloista asuja ja peruukkeja – "Todennäköisesti joku yrittää myydä tavaroita netissä"
 5. Kuka on vuoden positiivisin lahtelainen? Nyt on aika ehdottaa
 6. Lahtelaisfirma antoi työntekijälle potkut ennen ensimmäistäkään työvuoroa – lasku lähes kahden vuoden palkkaa vastaava summa
 7. Matti Koskela oli ahkera ja monessa mukana ollut taiteilija, joka ehti opettaa lasketteluakin – Lahdessa hänet muistetaan muun muassa näistä julkisista teoksista
 8. Kuljettaja väisti ajoradalle juossutta eläintä Launeella – auto suistui tieltä
 9. Kysymys ja vastaus: Lahden kaupungille yli 100 000 euron lasku vuodessa erilaisten vahingontekojen korjaamisesta – miten vahingontekoja saataisiin vähennettyä, apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen?
 10. Lahden etanaroskisten pystytys viivästyy suunnitellusta aikataulusta
 11. Rattijuoppo kolhi toista autoa Lahden Nastolassa
 12. Hollolalainen lentopalloseura Salpis joutui petoksen uhriksi, mutta pelasti seuran varat nopealla reagoinnilla
 13. Vasemmistoliitto ja RKP samoilla linjoilla Marinin kanssa työllisyystoimien aikataulusta – päätöksillä aikaa loppuvuoteen
 14. Venevarkauksissa raju kasvu Päijät-Hämeessä, varkauksia tehtailtu tänä vuonna jo yhtä paljon kuin koko viime vuonna - poliisi: kasvun syynä varasliigojen toiminta
 15. Lahtelainen Liisa Heikkinen kuntoutti itsensä fibromyalgiasta ja tarjoaa nyt vertaistukea kohtalotovereilleen – "Täytyy pitää itsestään huolta, ei itsekkäästi, mutta asettamalla myös rajoja"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.