MM-kisat vaihtuivat kuntopyörään ja liigafinaalit lenkkipolkuun, jääkiekkoilija Minnamari Tuominen toivoo poikkeustilasta lisävuosia uralleen

Viime kevään naisten MM-kotikisojen loppuhetket eivät unohdu koskaan, mutta kauden päättyminen 7. maaliskuuta jää myös taatusti Minnamari Tuomisen mieleen. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Jääkiekkoilija Minnamari Tuomisen kausi päättyi jo toista vuotta peräkkäin hämmennyksen sekaiseen pettymykseen.

Viime kevään naisten MM-kotikisojen loppuhetket eivät unohdu koskaan, mutta kauden päättyminen 7. maaliskuuta jää myös taatusti mieleen.

Maajoukkuepuolustajan kipparoima Kiekko-Espoo oli voittanut Kuortaneen kolmannen kerran välierissä ja edennyt finaaleihin. Matkalla kotikaukalosta pukukoppiin Tuomisen korviin kantautui ikävä huhu, joka vahvistettiin heti: naisten MM-kisat Kanadassa on peruttu.

– Huomioni kääntyi siihen, että meiltä Rakkolaisen Emmi olisi päässyt ensimmäisiin MM-kisoihinsa. Olin enemmänkin Emmin puolesta pahoillani, vaikka tietysti se olisi kruunannut omankin maajoukkuekauteni, Tuominen muistelee.

Seuraavalla viikolla selvisi, ettei Suomen mestaruutta ratkota.

– Ensimmäisenä oli mielessä, olisiko voitu pelata yhden pelin finaalisarja vaikka ilman katsojia. Kun Jääkiekkoliiton päätös tuli, ei auttanut kuin hyväksyä, että pelit olivat siinä.

Kuuden kuukauden treenikesä

”14.4. 2019: MM-finaali. 2020: Pyörätesti.”

Paremmin "Minttuna" tunnetun Tuomisen huhtikuiseen tviittiin kiteytyy paljon. Vuosi sitten tuona päivänä oli MM-finaali, tänä keväänä pyörätesti. Urheilijan äärirajoja mittaava pyörätesti tehtäisiin Tuomisen mukaan normaalisti vasta toukokuun lopulla.

Kiekko-Espoon joukkue aloittaa jääharjoittelun kesän jälkeen, joten Tuomisen harjoitusohjelma koostuu lenkkeilystä, rullaluistelusta ja muista oheistreeneistä.

– Isoin pääpaino on ollut peruskestävyydessä. Ohjelmaan kuuluu kehonhuoltoa, dynaamisia jumppia, liikkuvuutta ja voimaharjoittelua. Kesäkuun puolivälissä alkaa nopeusharjoittelu, Tuominen kertaa.

Kuntosalien sulkeuduttua maajoukkuepelaajille järjestettiin mahdollisuus yksityiseen kuntosaliharjoitteluun.

– Se on ollut tosi hyvä, koska voimatreenejä ei pysty oikein omalla parvekkeella tekemään.

Poikkeuksellinen mahdollisuus

Kiekko-Espoon pelaajille on painotettu poikkeusolojen näkemistä mahdollisuutena.

– Meilläkin on pelaajia, jotka käyvät aamujäillä ja menevät sitten töihin tai kouluun ja illalla taas suoraan treeneihin. Elämä on aika aikataulutettua. Nyt on mahdollisuus levätä ja nauttia myös vapaa-ajasta.

Vaikka jääkiekkokausi alkaisi normaalisti syyskuussa, edellisestä ottelusta tulee parhaassakin tapauksessa kuluneeksi puoli vuotta. Jatkosopimuksen Kiekko-Espoon kanssa tehnyt puolustaja haluaa nähdä tilanteen valoisan puolen.

– Luulen, että tavallaan tämä tilanne tuo lisävuosia uralleni. Nyt kun saa pidemmän peruskuntokauden ja huollettua kroppaa, niin toivon, että kunnon puolesta seuraava kausi on henkilökohtaisesti urani paras, Tuominen, 29, katsoo tulevaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut