Korona-aika on koetellut Michael Phelpsin mielenterveyttä

Phelps kertoi masennuksestaan jo kilpauransa aikana auttaakseen muita samanlaisista ongelmista kärsiviä. AFP / LEHTIKUVA

STT

Uinnin 28-kertainen olympiamitalisti Michael Phelps kertoo korona-ajan koetelleen hänen mielenterveyttään. Phelps on kärsinyt masennuksesta aiemminkin, ja pandemian aiheuttamat rajoitukset ovat olleet hänelle vaikeita.

– Tämä on ollut jälleen yksi niistä kuukausista, kun mielialani harhailee ylös, alas ja joka suuntaan, Phelps kertoi ESPN:n haastattelussa .

– Pandemian aika on ollut yksi pelottavimmista ajanjaksoista, jonka olen kokenut. Voin vain sanoa, että hengissä ollaan edelleen.

Uransa päättänyt Phelps perheineen on sentään selvinnyt ilman virustartuntaa.

– Olen kiitollinen myös siitä, ettei meidän tarvitse murehtia seuraavan laskun maksamista eikä sitä, saammeko ruokaa lautaselle kuten monet muut, mutta olen silti kärsinyt tästä ajasta, Phelps jatkoi.

Salitreeni pitää kunnossa

Phelps kertoi masennuksestaan jo kilpauransa aikana auttaakseen muita samanlaisista ongelmista kärsiviä. Urheilu-uraansa hän on kuvannut pakopaikaksi, jonka avulla hän pyrki väistämään synkkiä ajatuksiaan.

– Haluan kaltaisteni tietävän, etteivät he ole yksin, Phelps kertoi ESPN:lle.

Pandemiassa Phelps sanoo kärsivänsä eniten kaiken epävarmuudesta, eristyksestä ja kysymyksistä, joihin kenelläkään ei ole vastauksia. Turvallisuuden tunnetta hän hakee rutiineistaan.

– Minun on päästävä salille treenaamaan joka päivä vähintään puoleksitoista tunniksi. Joskus joudun pakottamaan itseni siihen, mutta salitreeni kuntouttaa yhtä lailla fysiikkaa kuin minua myös henkisesti, Phelps sanoi.

Muuten Phelps tappaa korona-aikaa vaimonsa ja heidän kolmen poikansa kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut