Ex-joukkuekaveri Horace Grant tyrmää Michael Jordanin uutuusdokumentin väitteet itsestään

Horace Grant (vas.) muistutti radiohaastattelussa, että Jordanilla on taipumus kantaa kaunaa vuosien takaisista asioista. AFP / LEHTIKUVA

STT

Koripallon koronakevään maailmanlaajuinen puheenaihe on ollut The Last Dance -dokumenttisarja kaikkien aikojen koripalloilijan Michael Jordanin ja Chicagon Bullsin mestaruuskaudesta 1997–1998. Dokumentissa Jordanin hampaisiin joutunut entinen joukkuekaveri Horace Grant tyrmäsi Jordanin puheet ESPN 1000 -radioaseman haastattelussa .

– Valhe, valhe, valhe... Jos MJ kantaa kaunaa, sovitaan se kuin miehet. Puhutaan siitä. Tai sovitaan se toisella tavalla, Grant puuskahti.

Jordan sanoi kymmenosaisessa dokumenttisarjassa, että Grant oli toimittaja Sam Smithin kohukirjan The Jordan Rules lähde. 1992 ilmestynyt kirja avasi lukijoille näkymän Bullsin kulissien taakse ja sisälsi myös Jordanille kiusallisia kohtia.

– Hän laittaa ilmoille valheen, että minä olin lähde. Sam (Smith) ja minä olemme aina olleet hyviä ystäviä ja olemme sitä yhä, mutta en koskaan kertoisi mitään henkilökohtaista pukuhuoneesta julkisuuteen. Sam Smith oli tutkiva toimittaja. Hänellä täytyi olla kaksi lähdettä kirjan kirjoittamiseen. Miksi MJ osoittaa minua?

Grant oli mukana Bullsin kolme peräkkäistä NBA-mestaruutta 1991–1993 voittaneissa joukkueissa aloitusviisikon laitahyökkääjänä. Hän muistutti radiohaastattelussa, että Jordanilla on taipumus kantaa kaunaa vuosien takaisista asioista.

– Se on vain kaunaa. Mielestäni hän osoitti sen tässä niin sanotussa dokumentissa, Grant sanoi.

Grant kummasteli myös sitä, että Jordan itse paljastaa nähneensä tulokaskaudellaan 1984–1985 joukkuekavereidensa käyttävän huumeita.

– Hän sanoo, että minä olin vasikka, mutta 35 vuotta myöhemmin hän kertoo menneensä tulokkaana joukkuekaverinsa huoneeseen ja nähneensä kokaiinia, marihuanaa ja naisia. Miksi helvetissä hän toi sellaista esiin? Mitä sillä on tekemistä minkään kanssa? Jos jotain haluaa sanoa vasikaksi, siinä on sellainen, Grant latasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sammutustyö Lahden Meisselikadulla jatkuu todennäköisesti perjantaiaamuun saakka, savusta ei enää ole vaaraa
 2. Työttömyys syöksähti 90-luvun laman tasolle, Lahdessa tilanne heikoin 23 vuoteen – "Syksystä tulee vielä synkempi", ennakoi kauppakamarin pomo
 3. Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen: "Itärataselvityksen sanoma on kristallinkirkas"
 4. Lahtelaisen kuntosaliyrittäjän mukaan koronakevät leikkasi liikevaihdosta ison siivun: "800 neliön tiloissamme saattoi olla samanaikaisesti yhdestä viiteen treenaajaa"
 5. Lahden Mukkulan viljelypalstoilla ahertaa kansainvälistä porukkaa – "Mikä voisi olla parempaa kuin olla täällä auringossa"
 6. 28.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei uusia koronavirustartuntoja maanantain jälkeen
 7. Ilkka Kuosmasen näkökulma: Konstit on monet, kun kirjastot etsivät itselleen uusia asiakkaita
 8. Suljetut ovet aukeavat Lahdessa hiljalleen – kuntosalit alkavat olla auki, ryhmäliikuntakin alkaa ensi viikolla
 9. Padasjoen maastopalopaikalla sammutettiin torstai-iltana vielä kytöpesäkkeitä
 10. Hoitajajärjestöt hyväksyivät kunta-alan tessin – neuvottelutuloksessa hoitoalalle oma sote-sopimus
 11. Odotus päättyy ja hyllyjen välit aukeavat, kun Lahden kirjastot avataan
 12. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 13. Koronakriisin aiheuttama hurja konkurssiaalto voidaan vielä välttää – "On raju arvaus, että edessä olisi 1990-luvun laman kaltainen tilanne"
 14. Matti Even Esalainen: Lahdessa virkamies vie ja valtuutetut vetävät kätensä lippaan
 15. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.