Newcastlen Danny Rose vertaa valioliigapelaajien kohtelua laboratoriorottiin

Rose sanoi, ettei halua olla mukana toiminnassa, jossa voisi mahdollisesti vaarantaa terveyden ihmisten viihdyttämisen vuoksi. AFP / LEHTIKUVA

STT

Newcastle Unitedin puolustaja Danny Rose arvostelee jalkapalloilun Englannin Valioliigan joukkueharjoitusten aloittamista tällä viikolla.

– Palan halusta päästä takaisin jalkapalloiluun ja kun ajattelen, mitä kaikkea minua paljon huonommassa asemassa olevat ihmiset käyvät läpi koronapandemian takia, en halua valittaa kaikesta. Mutta että meidän pitäisi palata jalkapalloiluun kuin koekaniinien tai laboratoriorottien, että kokeilemme tätä ja katsomme toimiiko se vai ei, Rose sanoi Lockdown Tactics -podcastissa .

Valioliiga kertoi tiistaina, että liigaseurojen koronatestauksissa on löytynyt kuusi tartuntaa. Valioliigan massatestien ensimmäisessä vaiheessa viime viikonloppuna testattiin kaikkiaan 748 ihmistä 19 seurasta.

Pelien jatkumisen aikataulusta ei ole varmuutta.

– Voin kuvitella ihmisten kotonaan ajattelevan, että heidän pitääkin palata, koska he tienaavat niin paljon rahaa. Onko se sen arvoista? Voisin mahdollisesti vaarantaa terveyteni ihmisten viihdyttämisen vuoksi, eikä se ole rehellisesti sanottuna sellaista, missä haluan olla mukana, Rose jatkoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sammutustyö Lahden Meisselikadulla jatkuu todennäköisesti perjantaiaamuun saakka, savusta ei enää ole vaaraa
 2. Työttömyys syöksähti 90-luvun laman tasolle, Lahdessa tilanne heikoin 23 vuoteen – "Syksystä tulee vielä synkempi", ennakoi kauppakamarin pomo
 3. Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen: "Itärataselvityksen sanoma on kristallinkirkas"
 4. Lahtelaisen kuntosaliyrittäjän mukaan koronakevät leikkasi liikevaihdosta ison siivun: "800 neliön tiloissamme saattoi olla samanaikaisesti yhdestä viiteen treenaajaa"
 5. Lahden Mukkulan viljelypalstoilla ahertaa kansainvälistä porukkaa – "Mikä voisi olla parempaa kuin olla täällä auringossa"
 6. 28.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei uusia koronavirustartuntoja maanantain jälkeen
 7. Ilkka Kuosmasen näkökulma: Konstit on monet, kun kirjastot etsivät itselleen uusia asiakkaita
 8. Suljetut ovet aukeavat Lahdessa hiljalleen – kuntosalit alkavat olla auki, ryhmäliikuntakin alkaa ensi viikolla
 9. Padasjoen maastopalopaikalla sammutettiin torstai-iltana vielä kytöpesäkkeitä
 10. Hoitajajärjestöt hyväksyivät kunta-alan tessin – neuvottelutuloksessa hoitoalalle oma sote-sopimus
 11. Odotus päättyy ja hyllyjen välit aukeavat, kun Lahden kirjastot avataan
 12. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 13. Koronakriisin aiheuttama hurja konkurssiaalto voidaan vielä välttää – "On raju arvaus, että edessä olisi 1990-luvun laman kaltainen tilanne"
 14. Matti Even Esalainen: Lahdessa virkamies vie ja valtuutetut vetävät kätensä lippaan
 15. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.