Uefa-pomo luottaa fanien pääsevän katsomoihin pian – vankka luotto myös EM-kisojen pelaamiseen ensi vuonna

Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin uskoo, että "vanha kunnon jalkapallo fanien kanssa palaa hyvin pian", vaikka koronaviruksen aiheuttama kaaos eurooppalaisessa jalkapallossa onkin yhä voimissaan.

Saksan Bundesliiga palasi ensimmäisenä suursarjana koronaviruksen aiheuttamalta tauolta viime viikonloppuna. Ottelut pelattiin tyhjille katsomoille, ja sama autius on luvassa myös muiden sarjojen palatessa. Ceferinillä on kuitenkin uskoa parempaan.

– Tämä virus ei jatku ikuisesti. Luulen, että tilanne muuttuu nopeammin kuin moni uskookaan, Uefa-pomo totesi Guardian-lehden haastattelussa .

– En pidä tuomiopäivänäkemyksestä, siitä että meidän on odotettava toista ja kolmatta tai jopa viidettä (virus)aaltoa.

Ceferin vakuutteli jalkapallon noudattavan viranomaisohjeita, mutta uskoo paluun "normaaliin päiväjärjestykseen" voivan tapahtua lähitulevaisuudessa.

– Olen henkilökohtaisesti täysin varma siitä, että vanha kunnon jalkapallo fanien kanssa palaa hyvin pian.

Uefan maajoukkuelippulaiva eli miesten EM-turnaus siirrettiin koronan tieltä tältä kesältä kesään 2021. Ceferiniltä kysyttiin, olisiko hän valmis lyömään miljoona dollaria vetoa siitä, että Suomenkin vihdoin tähdittämä turnaus pelataan vuonna 2021. Vastaus oli selkeä.

– Kyllä, olisin valmis lyömään vetoa. En tiedä, miksei sitä pelattaisi.

Koronakaaoksen on nähty voivan muuttaa jalkapalloa kenties paljonkin tulevaisuudessa, mutta Ceferin ei allekirjoita näkemyksiä.

– Jalkapallo ei muuttunut maailmansotien jälkeen. Se ei muutu viruksenkaan takia.

Mestarien liiga valmiiksi ennen syyskuuta

Ceferiniä jututti myös portugalilaislehti Record, jolle futispäättäjä vakuutti Uefan pyrkivän saamaan kesken olevan Mestarien liigan valmiiksi ennen elokuun loppua.

– Luulen, että se onnistuu. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, mutta nyt näyttäisi olevan rauhoittumaan päin. 80 prosenttia eurooppalaisliigoista on palaamassa pelikentille enkä näe syytä, miksei Mestarien liigaa ja Eurooppa-liigaa saataisi pelattua.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut