Norjalaistieto tarjoili hiihdon maailmancupia Rovaniemelle – seurassa hämmästyttiin

STT

Koronaviruksen tuoma epävarmuus urheilussa heijastuu pitkälle loppuvuoteenkin ja ensi talven hiihtolumille. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS etäkokoustaa keskiviikkona tulevan kauden maailmancupin kuvioista, ja pohdinnassa on vaihtoehtoja suuntaan jos toiseenkin.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että hiihtomahti Norja ei pysty järjestämään maastohiihdon ja yhdistetyn maailmancupin kisaviikonloppua Lillehammerissa joulukuun 5.–6. päivä. Norjassa kun ollaan jatkamassa maahantulorajoituksia aina vuoden loppuun asti.

Joulukuun cup-vajetta voitaisiin Norjan uutistoimisto NTB:n tietojen mukaan täyttää korvaajilla Ruotsista ja Suomesta: maailmancup kiinnostaa Ruotsin Jällivaarassa ja Suomen Rovaniemellä, kertoi FIS:n maastohiihdon maailmancup-komitean norjalaisjäsen Åge Skinstad NTB:lle.

– Ruka on jo suunnitelmissa (maastohiihtocupin avaajana) marraskuun lopulla. Jällivaaran on kerrottu olevan kiinnostunut cup-järjestämisestä, ja Rovaniemeltäkin on saatu signaalia mahdollisesta kiinnostuksesta. Joten saattaa olla, että ennen joulua Ruotsissa ja Suomessa kisataan. Katsotaan asiaa keskiviikkona, kertoi Skinstad.

Rovaniemellä tieto hämmästytti. Ounasvaaran Hiihtoseuran toiminnanjohtaja Ilkka Ruotsalan mukaan seurassa ei ole tietoa cup-kiinnostuksesta.

– En ole kuullutkaan moisesta, Ruotsala ihmetteli.

Ounasvaaralla ei ole maailmancup-hiihtoja nähty koskaan, mutta asia on aika ajoin ollut puheissa.

– Majoituskapasiteettia ja FIS-kelpoisia latuja löytyy. Mutta tänä korona-aikana ei kovin moni käsi nouse pystyyn (kysyttäessä maailmancup-tapahtuman järjestämisestä), Ruotsala mietti.

Varmuutta vasta loppukesästä

Maailmancup-komitean suomalaisjäsen Hannu Koivusalo sanoi STT:lle, että kalenterista keskustellaan ja eri vaihtoehtoja on esillä.

– Hyvä, että keskustellaan tiiviisti ja toiveissa on, että loppukesästä tai alkusyksystä alkaisi olemaan valmista, Koivusalo muistutti koronatilanteen tuomasta epävarmuudesta cup-kalenterin virallistamisessa.

Tilanteeseen vaikuttaa moni asia, kuten yleisön salliminen, mahdolliset matkustusrajoitteet, järjestäjien taloushaasteet, terveysviranomaisten ohjeet, ulkomailta tulevien karanteeni ja kaikki koronatoimien eroavaisuudet eri maiden välillä.

– Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Meidän pitää maltillisesti katsoa tilannetta ja miettiä eri skenaarioita, Koivusalo tiivisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Extreme-lajit ovat aina olleet minun mieleeni" – lahtelaislähtöinen Tommi Sjelvgren on pelannut 12 vuotta ammatikseen jääkiekon alalajeja
 2. Putka-asiakkaan vastarinnan murtaneille poliisille ja kahdelle vartijalle syyte törkeästä pahoinpitelystä
 3. Lintumaalaukset ihastuttavat kävijöitä navettagalleriassa Asikkalassa
 4. Murtautuja vei lahtelaisen Hot Club Dance Companyn harjoitustiloista asuja ja peruukkeja – "Todennäköisesti joku yrittää myydä tavaroita netissä"
 5. Kuka on vuoden positiivisin lahtelainen? Nyt on aika ehdottaa
 6. Lahtelaisfirma antoi työntekijälle potkut ennen ensimmäistäkään työvuoroa – lasku lähes kahden vuoden palkkaa vastaava summa
 7. Matti Koskela oli ahkera ja monessa mukana ollut taiteilija, joka ehti opettaa lasketteluakin – Lahdessa hänet muistetaan muun muassa näistä julkisista teoksista
 8. Lahden ja Heinolan arvokisoihin ilmoittautunut yli 350 pyöräsuunnistajaa – kaukaisimmat osallistujat Japanista, Australiasta ja Uudesta-Seelannista
 9. Kuljettaja väisti ajoradalle juossutta eläintä Launeella – auto suistui tieltä
 10. Kysymys ja vastaus: Lahden kaupungille yli 100 000 euron lasku vuodessa erilaisten vahingontekojen korjaamisesta – miten vahingontekoja saataisiin vähennettyä, apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen?
 11. Lahden etanaroskisten pystytys viivästyy suunnitellusta aikataulusta
 12. Rattijuoppo kolhi toista autoa Lahden Nastolassa
 13. Hollolalainen lentopalloseura Salpis joutui petoksen uhriksi, mutta pelasti seuran varat nopealla reagoinnilla
 14. Vasemmistoliitto ja RKP samoilla linjoilla Marinin kanssa työllisyystoimien aikataulusta – päätöksillä aikaa loppuvuoteen
 15. Venevarkauksissa raju kasvu Päijät-Hämeessä, varkauksia tehtailtu tänä vuonna jo yhtä paljon kuin koko viime vuonna - poliisi: kasvun syynä varasliigojen toiminta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.