Urheilun yleisötilaisuudet voivat alkaa kesäkuun alussa – miesten Superpesiksen avaus 2. heinäkuuta

Miesten Superpesiksen kausi alkaa 2. heinäkuuta. Kuva viime vuoden elokuun ottelusta Hyvinkään Tahko - Alajärven Ankkurit. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

STT

Urheilijat pääsevät kesäkuun alusta mittaamaan harjoittelunsa tuloksia muitakin kuin sykemittaria ja sekuntikelloa vastaan. Urheilukilpailut saivat tiistaina aluehallintovirastoilta (avit) odotetun luvan, ja yksilölajien lisäksi vauhtiin pääsevät palloilusarjat.

Yleisömassojen kohahduksia urheilijat joutuvat odottamaan ainakin elokuulle, sillä toistaiseksi urheilutapahtumissa saa erityisjärjestelyin olla maksimissaan 500 ihmistä. Heillekin on taattava turvavälit ja käsihygienia koronavirukselta suojautumiseen.

Vastuu tapahtuman turvallisuudesta on sen järjestäjällä. Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kiitteli liikunta- ja urheiluväen vastuullisuutta silloin, kun toiminnot laitettiin maaliskuussa epidemian alkaessa tauolle ja urheilutilat suljettiin.

– Seuraavaksi avataan harjoittelua ja kilpailemista niin ikään vastuullisesti ja asteittain, Salonen korosti.

Urheiluharjoittelussa saa kesäkuun alusta olla maksimissaan 50 hengen ryhmiä. Toukokuussa harjoitusryhmien maksimikoko on vielä 10 henkeä.

Keihäs avaa yleisurheilun kisakauden

Lajit viimeistelevät kesän kilpailuohjeensa tiistaisten linjausten perusteella. Tartuntatautilain perusteella avien linjaukset tulivat vain kuukaudeksi kerrallaan, mutta valtioneuvosto kertoi jo aiemmin toukokuussa, että suuret, yli 500 hengen yleisötilaisuudet ovat kiellettyjä heinäkuun loppuun.

– Me rakennamme kesää sillä pohjalla, että heinäkuun loppuun mennään näillä säännöillä, sanoi yleisurheiluliiton kattojärjestön Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto.

Keihäänheittäjät korkkaavat kilpailukesän Jyväskylässä heti ensimmäisenä sallittuna kilpailupäivänä 1. kesäkuuta. Muista alkukesän yleisurheilukisoista on luvassa lisätietoa keskiviikkona.

Miesten Superpesis vauhtiin heinäkuussa

Pesäpalloliitto ilmoitti tiistaina, että miesten Superpesis alkaa 14 joukkueen voimin 2. heinäkuuta. Mikään seura ei jäänyt pois pääsarjasta koronavirustilanteen takia.

– Päätökset eivät varmasti ole olleet kenellekään helppoja epävarmassa ajassa, jossa talous aiheuttaa huolta, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta sanoi tiedotteessa.

Naisten Superpesis alkaa 12. kesäkuuta. Pesäpallo on päättänyt, että joukkueet voivat luopua sarjakaudesta menettämättä sarjapaikkaansa. Miesten Ykköspesiksestä jää pois kolme joukkuetta: Laukaa, Ulvila ja Vähäkyrö.

Pelaajien testauksesta ei ole puhuttu

Kansainvälisissä jalkapallosarjoissa pelaajat on testattu ennen kauden alkua. Suomessa siitä ei ole Veikkausliigan toimitusjohtajan Timo Marjamaan mukaan keskusteltu, sillä testaus on keskitetty terveydenhuollon henkilökuntaan ja mahdollisiin sairastuneisiin.

Marjamaa toivoo, että miesten pääsarjan otteluohjelma on valmis toukokuun lopussa. Kausi alkaa 1. heinäkuuta.

– Kuukausi kerrallaan tässä mennään. Heinäkuun kuvioista saamme tietoa ensi kuussa, Marjamaa sanoi.

Jalkapallossa ensimmäisinä, 13. kesäkuuta, aloittavat muun muassa naisten pääsarja Kansallinen liiga ja miesten Kakkonen. Miesten Ykkönen starttaa 27. kesäkuuta.

– Otteluohjelmat miesten ja naisten Ykköseen, Kakkoseen ja Kansalliseen liigaan voidaan tehdä, kun saamme miesten liigan ohjelmasta raakaversion, kertoi Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeen kausityöntekijöiden koronatartuntoihin tiukka vastaveto - Ukrainalaista työvoimaa ei haluta Suomeen yhtään enempää
 2. Lahtelainen hienopuuseppä innostaa ihmisiä nikkaroimaan – "Itse tehtyjen tavaroiden esittelystä innostuu paljon enemmän kuin rahalla ostetuista"
 3. Lahden eteläinen kehätie etenee: Luhdantaustankatu avataan ajoneuvoliikenteelle torstaina
 4. Ensimmäinen Salpausselkä geoparkin infopiste avattiin Vääksyyn – muihin alueen kuntiin infopisteitä tulee viimeistään ensi kesänä
 5. Myyjä remontoi talonsa "uuteen kukoistukseen" ilman lupia ja purki muun muassa kantavan väliseinän – ostaja haastoi myöhemmin käräjille
 6. Lukijalta: Yhteisyrityksen myötä hoitoon pääsy paranee
 7. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 8. Useita pyörävarkaita jäi kiinni Lahdessa – yksi yritti pyöräillä karkuun
 9. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 10. Hovioikeus hylkäsi Venäjä-yhteyksistään tunnetun Johan Bäckmanin syytteen Ylen toimittajan vainoamisesta – yllytys törkeään kunnianloukkaukseen pysyi
 11. Iäkäs pyöräilijä kaatui jouduttuaan väistämään autoa Heinolassa – poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja
 12. Kutsumaton vieras räpiköi savupiipussa Hollolassa – nokkaisi vielä pelastajaa mennessään
 13. Taksimatkustajalta puuttuivat Lahdessa rahat, mutta monenlaista epäilyttävää oli mukana
 14. Poliisi pysäytti katsastamattoman auton Asikkalassa, kuskin kunnossa sanomista
 15. Tilauskirjat: Korona iski ilmailualan pintakäsittelylaitoksiin erikoistuneen lahtelaisen Galvatekin liiketoimintaan kovaa – miljoonien tilaukset lykkääntyivät, mutta katse on jo käännetty valoisaan tulevaisuuteen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.