Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Epätietoisuus hälveni, nyrkkeilijä Mira Potkonen saa osallistua Tokion olympiakarsintoihin

Suomalaisnyrkkeilijä Mira Potkonen voi huokaista helpotuksesta, sillä hän sai maanantaina Kansainväliseltä olympiakomitealta KOK:lta luvan osallistua Tokion olympiakarsintoihin.

Potkosen, 39, osallistuminen oli epäselvä nyrkkeilyn kattojärjestön Aiban ikärajasääntöjen takia. Aiban sääntöjen mukaan Potkosen uran piti päättyä tämän vuoden lopussa.

Olympiajärjestelyistä vastaa KOK, joten Aiban sääntö ei ollut sellaisenaan voimassa. Tampereen Voimailuseuraa edustava Potkonen joutui kuitenkin odottamaan vahvistusta osallistumisoikeudelleen yli kaksi kuukautta.

– Tunnelmat ovat hieman vaihdelleet, mutta sitten päätettiin valmentajan kanssa, että keskitymme harjoitteluun sillä ajatuksella, että osallistumisoikeus tulisi, Potkonen sanoi tiedotteessa.

Koronavirus siirsi olympiakarsintaturnausta

Tulevalta kesältä siirretyt Tokion olympialaiset järjestetään heinä-elokuussa 2021. Nyrkkeilyn Euroopan olympiakarsinnat oli määrä iskeä maaliskuussa Lontoossa, mutta ne siirrettiin koronaviruspandemian takia.

– Lontoon karsintoihin saatiin Mira todella kovaan kuntoon, ja olihan se iso pettymys, kun kehään ei ehditty lainkaan. Nyt meillä on yhdeksän kuukautta aikaa luoda uusi huippukunto, kunnes kohdataan Englannin Caroline Dubois Euroopan karsinnoissa, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen sanoi.

Potkosta on pidetty yhtenä Suomen vahvimmista mitalitoivoista, jos hän selvittää tiensä Tokion kisoihin. Neljä vuotta sitten Potkonen ylsi Rion olympialaisissa pronssille. Hänen saavutuksiinsa kuuluvat myös muun muassa kaksi 60-kiloisten EM-kultaa ja kaksi MM-pronssia.