Bayern München palasi voitokkaasti – Bundesliigan paluu keräsi ennätysyleisön Saksassa

Jalkapallon Saksan Bundesliigassa kahdeksatta peräkkäistä mestaruutta jahtaava Bayern München palasi koronaviruksen tuomalta yli kahden kuukauden pelitauolta menestyksekkäästi. Berliiniläisseura Union kaatui sunnuntaina kotistadionillaan tyhjien katsomoiden edessä 0–2-tappioon.

Liigan maalikärki Robert Lewandowski vei Bayernin johtoon avauspuoliajan loppuvaiheissa rangaistuspotkulla, ja Benjamin Pavard varmisteli voittoa 81. minuutin maalillaan. Maali oli puolalaistykki Lewandowskille liigakauden 26:s ja kauden kaikki kilpailut mukaan lukien jo 40:s.

Bayern johtaa sarjaa neljällä pisteellä Dortmundiin, kun jäljellä on vielä kahdeksan kierrosta. Bundesliigan paluukierros saadaan valmiiksi maanantai-iltana, kun Werder Bremen kohtaa Leverkusenin. Bremenin riveissä pelaa puolustaja Niklas Moisander, ja Leverkusenin maalia vartioi Huuhkaja-vahti Lukas Hradecky.

Katsojamäärä yli tuplaantui

Huippujalkapallon paluu veti futisjännäreitä puoleensa, kun Saksan pääsarja Bundesliiga pelasi lauantaina ensimmäiset pelinsä koronaviruksen pakottaman tauon jälkeen. Pelejä Saksassa välittänyt Sky Germany kirjasi ennätyksensä, sillä katsojia oli yli kuusi miljoonaa. Asiasta kertoi Saksan mediamarkkinoita seuraava DWDL-sivusto .

Skyn maksullisilta kanavilta pelejä seurasi 3,68 miljoonaa katsojaa eli yli tuplasti Bundesliigan normaalilauantain katsojamäärää enemmän. Lisäksi 2,45 miljoonaa seurasi tyhjien katsomoiden edessä pelattuja pelejä maksuttoman "Konferenz"-liveseurannan kautta.

Pelien katsojaosuus maksullisilla kanavilla oli 27,5 prosenttia ja maksuttomalla kanavalla 18,2. Pääkohderyhmässä eli 14–49-vuotiaissa osuus oli DWDL:n mukaan "yli 60 prosenttia", joka on Sky Germanyn ennätys.

Saksan jalkapalloliigan DFL:n mukaan lauantain pelejä televisioi yli 70 kanavaa ympäri maailman.

"Pelaajienkin on toteltava sääntöjä"

Bundesliigan paluu pelikentille koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen toi pelejä seuranneille nähtäväksi muun muassa turvavälit maalijuhlinnassa. Pelaajille oli turvaohjeistuksissa painotettu, että kontaktia on vältettävä aina kun mahdollista ja eritoten maalin juhlimisessa, mutta aivan sataprosenttiseen eristäytymiseen ei ylletty.

Berliiniläisseura Herthan lauantaisessa 3–0-voitossa Hoffenheimista maaleja juhlittiin aikalailla entiseen tyyliin poskisuukkoja myöten, ja sunnuntaina Saksan politiikassa asiasta ärähdettiin. Baijerin osavaltion pääministeri Markus Söder kertoi, että "ei pitänyt" läheisestä juhlinnasta.

– Jalkapallolla on erityinen tehtävänsä roolimallina, joten ohjeissa olisi syytä pitäytyä ja kiinnittää niihin jatkossa huomiota, Söder kertoi Sport1-kanavalle.

– Pelaajienkin on toteltava sääntöjä.

Saksan jalkapalloliiga DFL ehti jo lauantaina kertoa, että ohjeista livenneitä pelaajia ei rangaista. Mutta jatkossa linja voi toki tiukentua. Oli miten oli, Herthan valmentaja Bruno Labbadia puolusteli pelaajiensa juhlintatapaa.

– Tuo (juhlinta) nyt kuuluu jalkapalloon. Meidät on testattu (koronaviruksesta) niin monta kertaa, että meillä on varaa tuohon, Labbadia sanaili.

– Jos et voi enää juhlia, koko homma hajoaa.

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut