Räväkät olympia-asut jakavat mielipiteitä - "Asut eivät ole perinteisen suomalaisen pukeutumiskulttuurin mukaisia", katso video!

Juha Hölttä

Pyeongchangin olympialaisten alkuun on tänään keskiviikkona 100 päivää aikaa ja sen kunniaksi Suomen olympiakomitea esitteli Helsinki-Vantaan lentoasemalla osan olympia- ja paralympiajoukkueiden kisa-asuista.

Räväkkä vaatemallisto on Luhta Sportswear Companyn käsialaa ja tuotemerkki on Icepeak.

- Nämä asut eivät ole perinteisen suomalaisen pukeutumiskulttuurin mukaisia. Varmasti ne jakavat mielipiteitä, ennakoi Sport divisioonan johtaja Juha Luhtanen, ja oli oikeassa.

Jo mediatilaisuuden aikana asut alkoivat keräämään kommentointia sosiaalisessa mediassa, niin vastaan kuin puolestakin.

- Suomalaiset ovat pukeutumisessa perinteisiä, Euroopassa asut ovat paljon värikkäämpiä ja aasialaiset rakastavat palastelua, selitti Luhtanen.

Kisa-asut ovat hyvinkin palasteltuja ja niissä kuvataan siniristilippujen sijaan suomalaista luontoa, kelohonkia, revontulia ja lumikiteitä.

Eri vaateparret on nimetty suomalaisten olympiavoittajien kotipaikkojen mukaan. Nimiä ovat muun muassa Simpele, Kitee, Sotkamo, Espoo ja Vantaa.

Keskiviikkona esillä oli viisi asumallia, kun niitä kaiken kaikkiaan tulee olemaan jokaisella kisajoukkueen jäsenellä lähes 30 "yksikköä" eli kahden matkalaukullisen verran, laskeskeli myyntipäällikkö Pasi Luumi.

Luhta teki noin vuosi sitten Olympiakomitean kanssa vaatesopimuksen, joka kattaa myös vuoden 2020 Tokion kesäkisat ja Pekingin talvikisat 2022. Lisäksi sopimukseen kuuluvat universiadit sekä nuorten olympiapäivät.

- Aasia on meille äärimmäisen tärkeä markkina-alue ja tämä on meille valtava investointi. Varsinkin Kiinassa on vahva panostus talviurheiluun ja me haluamme olla siinä kasvussa mukana, perusteli Luhtanen.

Yhtiöllä on jo nykyisin Kiinassa 70 Icepeak-liikettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jenna Lindén on liikuttanut ja opastanut ihmisiä maailmalla – koronavirustilanne pysäytti Sveitsissä asuvan lahtelaisen arjen
 2. Lahtelaiseen Koivistoisen Mansikkapaikkaan tulvii työhakemuksia – yritys rekrytoi tälle kaudelle ensisijaisesti kotimaista työvoimaa, mutta monilla marjatiloilla jännitetään, kuinka sadon käy
 3. Ylen gallup: Koronakriisi paisutti SDP:n suosiota – pääministeripuolue nousi lähes perussuomalaisten rinnalle
 4. Halton, Merivaara ja Hermetel valmiina kumppaninsa kanssa tehohoitotilojen tuotantoon koronapotilaille – tilapäisiä tiloja voisi tarvittaessa rakentaa esimerkiksi messu- ja urheiluhalleihin
 5. Henkirikos Kärkölässä, nainen vangittiin toisen taposta epäiltynä
 6. Yhteys Lahden Myllysaareen on nyt poikki, silloista huonokuntoisin saa uudet puupalkit
 7. MTV: Hollannissa pysäytettiin Suomeen matkalla ollut iso huumelasti, Helvetin enkeleitä vangittu tapaukseen liittyen
 8. Nyt pitää tehostaa pintojen putsausta – lue siivousvinkit virusten karkotukseen
 9. 8.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Koronatartuntojen määrä ei ole kasvanut - Päijät-Hämeessä 46 tartuntaa
 10. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 11. Tutkimus kumoaa pinttyneet väitteet: Koko Suomen maaseutu ei tyhjene, vain neljäsosa alueista taantuu pysyvästi
 12. Pandemia vaikuttaa myös hiihtäjien talouteen – Perttu Hyvärinen: "Edessä on iso haaste"
 13. Uskaltaako kotiinsa tilata nyt siivoojaa? Lahtelainen siivousalan yrittäjä kertoo, miten vastuullinen epidemiasiivoaja toimii
 14. Pääkirjoitus: Kaikkien aikojen lisäbudjetti, mutta sekään ei vielä riitä
 15. Suklaiset nuotiobanaanit sulavat kaikkien suussa perheen yhteisellä retkellä – eräkokki Anssi Lohvansuu valmistaa lohikeitonkin luonnon helmassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.