Saksan koripalloliiga kaavailee kauden kolmiviikkoista päätösturnausta – pelaajat reagoivat haaleasti

Suunnitelman mukaan Saksan koripalloilun pääsarjan joukkueita koottaisiin kolmeksi viikoksi Müncheniin, missä pelattaisiin kesäkuussa alkusarja kahdessa lohkossa ja loppupelit. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Saksan koripalloilun pääsarja kaavailee koronaviruksen keskeyttämän kauden pelaamista loppuun kesäkuussa, liiga kertoi nettisivuillaan . Liiga kertoi jättäneensä suunnitelmansa viranomaisten hyväksyttäväksi.

Suunnitelman mukaan kymmenen pääsarjan seitsemästätoista joukkueesta kootaan kolmeksi viikoksi Müncheniin, missä pelataan kolmen viikon aikana kesäkuussa alkusarja kahdessa lohkossa ja loppupelit. Noin 250 osallistujaa on tarkoitus majoittaa koko ajaksi Münchenin olympiapuistossa sijaitsevaan hotelliin ja estää osallistujien fyysiset kontaktit ulkopuolisiin.

– Pelaajat eristetään, mutta heitä ei suljeta sisään. Se olisi epäinhimillistä. Tietysti tämä on poikkeustilanne. Elämme poikkeuksellisia aikoja, mutta yritämme luoda pelaajille tilaisuuden harjoittaa ammattiaan, Bayern Münchenin urheilujohtaja Marko Pesic sanoi Der Spiegelissä .

Liigan toimitusjohtaja Stefan Holz arvioi samassa lehdessä, että turnaus tuottaisi taloudellista tappiota.

– Tietysti tämä on riskipeliä. Mutta ilman riskinottoa ei voi voittaa. Tämä on matka tuntemattomaan. Tiedän vain sen, että rakennamme vakuuttavan konseptin, emme luo painetta, ja sitten katsomme miten poliitikot ja viranomaiset reagoivat. Tiedämme varmasti vain sen, että kun päätös tulee, pystymme painamaan nappia nopeasti, Holz sanoi.

Julkisuuteen tulleet pelaajien reaktiot ovat varoivaisia.

– Suhtaudun tähän erittäin kriittisesti, Alba Berlinin kapteeni Niels Giffey sanoi Süddeutsche Zeitungille .

Maajoukkuetakamies Petteri Koposen seuran Bayern Münchenin kapteeni Danilo Barthel sanoi suhtautuvansa suunnitelmiin lopputurnauksesta ristiriitaisesti ja odottavansa tietoja turvallisuussuunnitelmasta.

– Olisin toivonut, että myös pelaajien ääntä ja heidän huoliaan kuullaan, Barthel sanoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut