NHL-seura antoi potkut naisia halveeranneelle pelaajalle

Leipsic muun muassa halveerasi ex-joukkuetoverinsa vaimoa ja muita naisia sekä myös joukkuetovereitaan. AFP / LEHTIKUVA

STT

Pohjois-Amerikassa nousi tällä viikolla kohu julki tulleista kommenteista, joita NHL-jääkiekkoliigan Washington Capitalsissa pelaava Brendan Leipsic oli kirjoittanut Instagramin ryhmäkeskustelussa. Leipsic, 25, muun muassa halveerasi ex-joukkuetoverinsa vaimoa ja muita naisia sekä myös joukkuetovereitaan. Perjantaina Capitals ilmoitti Leipsicin irtisanomisesta.

Aikoinaan Vancouver Canucksia edustaneen Leipsicin kerrottiin kommentoineen Canucks-pelikaverinsa Tanner Pearsonin vaimon ulkomuotoa, ja hän halveerasi myös Edmonton-tähden Connor McDavidin tyttöystävää sekä kommentoi muita naisia seksuaalissävytteisesti. Capitalsin ketjukaverit Nic Dowd ja Garnet Hathaway saivat myös ikävää kommentointia Leipsicilta.

NHL ja Capitals tuomitsivat Leipsicin kirjoittelut, ilmoittaen ettei liigassa ole tilaa "misogynistisille" kommenteille. Perjantaina seura sitten päätti, ettei tällä kaudella 61 ottelua Caps-paidassa pelanneelle Leipsicille ole enää sijaa joukkueessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 2. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 3. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 4. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 5. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä kello 18.30 alkaen
 6. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 7. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle
 8. Taksiliitto haluaa maskisuositusten koskevan myös takseja – Yksiselitteiset ohjeet helpottaisivat alan yrittäjiä, kuljettajia ja asiakkaita
 9. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 10. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 11. Kokoomus asetti 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 12. Keskusta nimesi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa
 13. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 14. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 15. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.