Kööpenhamina säilyy Huuhkajien EM-avauksen isäntänä

Ratkaisu on merkittävä myös Suomen jalkapallomaajoukkueelle Huuhkajille, joka aloittaa EM-lopputurnausurakkansa Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Kööpenhaminassa on ensi vuonna poikkeuksellisen vilkas urheilukesä, johon Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat jättää leimansa.

Tanskan pääkaupungissa pelataan neljä EM-lopputurnausottelua ja nähdään maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon startti.

Tanskan jalkapalloliitto DBU ja Kööpenhaminan kaupunki järjestivät torstai-iltana tiedotustilaisuuden, jossa ne uutistoimisto Ritzaun mukaan kertoivat, että kumpikin suurtapahtuma säilyttää paikkansa.

Myös DBU kertoi torstai-iltana kotisivuillaan , että ratkaisu molempien tapahtumien järjestämiseksi on löytynyt.

Huuhkajien on määrä aloittaa EM-urakkansa Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan. Kaksi muuta lohko-otteluaan Suomi pelaa Pietarissa, jossa se kohtaa Venäjän ja Belgian.

EM-kisat oli alun perin tarkoitus pelata tulevana kesänä 12 maassa, mutta koronaviruspandemia heitti turnauksen vuodella eteenpäin. Uusi turnausajankohta on 11. kesäkuuta–11. heinäkuuta 2021.

Parkenilla neljä EM-peliä

Kööpenhaminan epävarmuus johtui siitä, että Ranskan ympäriajon eli Tourin on tarkoitus alkaa ensi vuonna 2. heinäkuuta.

Ympäriajon päivämäärät saattavat tosin muuttua, sillä Tokion olympialaiset alkavat ennen Tourin loppumista.

EM-jalkapallon ja Tourin alun isännöiminen hyvin lähekkäin on Kööpenhaminan kokoiselle kaupungille kova koitos. Kolmen lohko-ottelun lisäksi Kööpenhaminan Parken-stadionilla on tarkoitus pelata yksi pudotuspelikamppailu.

DBU:n oli määrä ilmoittaa Uefalle jo huhtikuun lopussa ratkaisustaan, mutta se sai lisäaikaa.

Ritzaun mukaan ratkaisu syntyi DBU:n, Kööpenhaminan kaupungin, ympäriajon järjestävän ASO:n ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan välisissä neuvotteluissa.

– Suurin toiveeni on ollut, että Kööpenhamina isännöi vuoden päästä kesällä EM-lopputurnausta ja Ranskan ympäriajoa. Se näyttää onnistuvan! Voimme odottaa loistavaa kesää Kööpenhaminassa ensi vuonna, kaupungin ylipormestari Frank Jensen riemuitsi DBU:n kotisivuilla.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut