Tanskan MM-suunnistus on peruttu – virusuhka, matkustusrajoitukset ja talousahdinko pilasivat järjestäjien suunnitelmat

Viime vuonna Suomi otti hopeaa suunnistuksen MM-kisojen miestin viestissä. Kuvassa Elias Kuukka. HANDOUT / LEHTIKUVA

STT

Suunnistus menettää koronavirukselle vähitellen kaikki tämän vuoden suurtapahtumat. Kansainvälinen suunnistusliitto IOF ilmoitti torstaina, ettei tänä vuonna järjestetä myöskään Tanskan MM-kisoja.

Kisat oli siirretty heinäkuulta lokakuuhun ja nyt ne peruttiin kokonaan. Suunnistuksen suurtapahtumista on aiemmin peruttu Jukola, Tiomila ja maailmancup.

Tanskan MM-sprintin järjestäjät ilmoittivat, etteivät he kykene järjestämään tapahtumaa tasapuolisesti pandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten takia. Myöskään urheilijoiden terveyttä ei voida varmistaa nykyisessä virustilanteessa.

Pandemia uhkasi myös MM-kisojen taloutta, sillä yhteistyökumppanit eivät voi enää sitoutua sopimuksiinsa.

Tanskan virustilanne on kääntynyt huhtikuun alun jälkeen suhteellisen hyväksi. Worldometerin mukaan maan 5,8 miljoonan asukkaan väestössä oli todettu torstaihin mennessä hieman yli 10 000 koronatartuntaa ja 506 viruksen uhria, eli 87 kuolemantapausta miljoonaa asukasta kohden.

Venäjä luopui ensi kesän EM-kisoista

IOF on saanut huonoja uutisia myös Venäjältä. Ensi vuoden EM-kisat oli tarkoitus järjestää elokuussa Mordvan tasavallassa Volgan länsipuolella, mutta tapahtuma on menettänyt koronapandemian seurauksena taloudellisen selkänojansa.

Hallitus on peruuttanut tapahtumalta tukensa ja virustilanne vaikuttaa myös tapahtuman muihin tulovirtoihin. Järjestäjät ilmoittivat, että he joutuvat luopumaan tapahtumasta.

IOF etsii nyt kisajärjestäjiä vuoden 2021 MM-sprintille ja EM-sprintille. Muiden kuin sprinttimatkojen maailmanmestaruuksista kilpaillaan ensi vuoden heinäkuussa Tshekissä.

Suunnittelua vaikeuttaa tapahtumien ruuhka, kun ensi kesään on lykätty tämän vuoden suurtapahtumia kuten Tokion olympialaiset ja EM-jalkapallo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden ja Heinolan arvokisoihin ilmoittautunut yli 350 pyöräsuunnistajaa – kaukaisimmat osallistujat Japanista, Australiasta ja Uudesta-Seelannista
 2. Putka-asiakkaan vastarinnan murtaneille poliisille ja kahdelle vartijalle syyte törkeästä pahoinpitelystä
 3. Lintumaalaukset ihastuttavat kävijöitä navettagalleriassa Asikkalassa
 4. Murtautuja vei lahtelaisen Hot Club Dance Companyn harjoitustiloista asuja ja peruukkeja – "Todennäköisesti joku yrittää myydä tavaroita netissä"
 5. Kuka on vuoden positiivisin lahtelainen? Nyt on aika ehdottaa
 6. Lahtelaisfirma antoi työntekijälle potkut ennen ensimmäistäkään työvuoroa – lasku lähes kahden vuoden palkkaa vastaava summa
 7. Matti Koskela oli ahkera ja monessa mukana ollut taiteilija, joka ehti opettaa lasketteluakin – Lahdessa hänet muistetaan muun muassa näistä julkisista teoksista
 8. Kuljettaja väisti ajoradalle juossutta eläintä Launeella – auto suistui tieltä
 9. Kysymys ja vastaus: Lahden kaupungille yli 100 000 euron lasku vuodessa erilaisten vahingontekojen korjaamisesta – miten vahingontekoja saataisiin vähennettyä, apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen?
 10. Lahden etanaroskisten pystytys viivästyy suunnitellusta aikataulusta
 11. Rattijuoppo kolhi toista autoa Lahden Nastolassa
 12. Hollolalainen lentopalloseura Salpis joutui petoksen uhriksi, mutta pelasti seuran varat nopealla reagoinnilla
 13. Vasemmistoliitto ja RKP samoilla linjoilla Marinin kanssa työllisyystoimien aikataulusta – päätöksillä aikaa loppuvuoteen
 14. Venevarkauksissa raju kasvu Päijät-Hämeessä, varkauksia tehtailtu tänä vuonna jo yhtä paljon kuin koko viime vuonna - poliisi: kasvun syynä varasliigojen toiminta
 15. Lahtelainen Liisa Heikkinen kuntoutti itsensä fibromyalgiasta ja tarjoaa nyt vertaistukea kohtalotovereilleen – "Täytyy pitää itsestään huolta, ei itsekkäästi, mutta asettamalla myös rajoja"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.