Kuortane peri gp-sarjassa Joensuun paikan – yleisurheilun urheilukoulu- ja kisatoiminta pääsee vauhtiin kesäkuussa

Kesäkuun alussa voitaneen järjestää pienimuotoisia kisoja, arvioi Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Yleisurheilun alustavaan kotimaiseen kilpailukalenteriin tulee muutoksia. Niistä päätti keskiviikkona kokoontunut Urheiluliiton (SUL) hallitus.

Perinteinen Kuortane Games siirtyy koronaviruspandemian vaikutusten vuoksi juhannukselta elokuun alkuun. Kuortane Games korvaa yleisurheilun gp-sarjassa kesäkuun alusta peruuntuneen Joensuun gp-tapahtuman.

Gp-kisoja on 1. elokuuta kisattavan Kuortaneen tapahtuman lisäksi kalenterissa kolme: Jyväskylässä 8. heinäkuuta, Lahdessa 15. heinäkuuta ja sarjan päätteeksi Espoossa 5. elokuuta.

Gp-kilpailut televisioi Yle, joka näyttää kotimaisen yleisurheilukauden kohokohdista elokuussa myös Turun kansainvälisen Paavo Nurmi Gamesin, niin ikään Turussa järjestettävät Kalevan kisat ja Helsingin Tähtikisat.

Syyskuussa kilpailukalenterissa suuria tapauksia ovat Tampereella Ruotsi-maaottelu, SM-viestit Kotkassa ja SM-maastojuoksut Kurikassa.

Kisakauden uutuus ovat muutaman lajin ympärille rakennetut teemakilpailut. Pääkaupunkiseudulla tai Tampereella järjestettäviä kaksipäiväisiä teematapahtumia on kesän mittaan kaksi, 26.–27. kesäkuuta ja 22.–23. heinäkuuta.

– Teemakisat järjestetään joko kahtena päivänä yhdellä paikkakunnalla tai niissä voidaan kilpailla yhtenä päivänä kahdella paikkakunnalla samaan aikaan, kertoi toimitusjohtaja Harri Aalto Urheiluliiton Facebook-Livessä.

Kisatoiminta käyntiin kesäkuun puolella

Yleisurheilun tulevaisuuden kannalta merkittävää on, että valtioneuvosto ilmoitti maanantaina alle kymmenen hengen rajoituksen nousevan joukkokokoontumisissa kesäkuun alusta alle 50 henkeen.

– Se on urheilukoulujemme toiminnan kannalta merkittävä asia, Aalto sanoi.

Toukokuun ajan harjoittelussa on otettava huomioon tiukat rajoitukset.

– On toimittava alle kymmenen hengen ryhmissä. Harjoittelu jatkuu aktiivisesti pienryhmissä, viranomaissuositukset huomioiden, Aalto kertasi.

Yleisurheilun kilpailutoiminta on kokoontumisrajoitusten takia toukokuun loppuun saakka pysähdyksissä.

– Kesäkuun alussa voidaan varmaan järjestää pienimuotoisia kisoja. Odotamme viranomaisten tarkempia tulkintaohjeita hallituksen suosituksista. Odotamme aluehallintoviraston linjausta, Aalto kertoi.

Urheilijoilla kova palo näyttää

Vaikka yleisurheilukauden huipennuksiksi suunnitellut Tokion olympialaiset ja Pariisin EM-kisat väistyivät koronaviruksen tieltä, suomalaisurheilijoilla on kova into päästä näyttämään osaamistaan kilpakentille.

– Urheilijamme ovat päässeet harjoittelemaan kohtuullisen hyvissä oloissa. Innovatiivisuutta on poikkeusoloissa käytetty hyväksi. On luottavainen olo, että urheilijoillamme on kaikki mahdollisuudet tehdä hyvää tulosta, Urheiluliiton valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola uskoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa DVV:n rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 2. Pääkirjoitus: Syksyä kohti SDP:n gallupjohdolla
 3. Markus Pirttijoen Esalainen: Parempi kokeilla uutta kuin olla paikallaan
 4. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut."
 5. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 6. Lenkille pääsee aina, mutta koronakesä on koetellut kilpapyöräilijöidenkin motivaatiota – "Johonkin lätkään verrattuna on kuitenkin ihan hyvä tilanne"
 7. "Vuokatin vaaraa ja Kolin nousua on sauvottu ylös ja alas" – Tero Seppälä kapuaa askel askeleelta kohti maailman kärkeä
 8. Paikallispubin kellarista se lähti –  Pienimuotoisesta olutharrastuksesta on kasvanut 25 vuodessa bisnes, joka tuottaa 1,8 miljoonaa litraa olutta vuodessa
 9. Jymyn Joonas Kumpulainen juoksi 14-vuotiaiden Suomen mestariksi
 10. Lahden Ahkeralla neljän mestaruuden päivä 16- ja 17-vuotiaiden SM-kisoissa Pedersöressä
 11. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 12. Mailaveikot kruisaili lohkovoittoon
 13. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 14. Radio Voiman podcast: Etkö muista uniasi? – lue luovan uniohjaajan vinkit unien muistamiseen
 15. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.