Päijännepurjehdus peruutettiin tältä kesältä

47:s Päijännepurjehdus seilattiin viime kesänä Padasjoelta Jyväskylään. Antti Yrjönen

ESS

Heinäkuun puolivälissä järjestettäväksi aiottu Päijännepurjehdus on peruttu. Lahden Purjehdusseuran ja Jyväskylän Veneseuran perinteinen tapahtuma piti purjehtia 48. kerran, tänä vuonna Jyväskylästä Padasjoelle, 17.–19. heinäkuuta.

– Valitettava peruutuspäätös on tehty pitkän harkinnan jälkeen. Olemme ottaneet huomioon useita tekijöitä, mukaan lukien viimeisimmät hallituksen ohjeet, terveysviranomaisten arviot covid-19:n todennäköisestä kehityksestä sekä mahdolliset toiminnalliset ja taloudelliset vaikutukset kilpailulle ja sen järjestämiselle tulevina vuosina, Päijännepurjehduksen toimikunta viestittää.

– Päätöksessämme olemme ottaneet huomioon myös kilpailijoiden ja järjestäjien terveyden ja turvallisuuden tilanteen lähtö- ja maalisatamissa sekä tapahtuman mahdollisen vaikutuksen laajempaan kansanterveyteen. Tällä päätöksellä Päijännepurjehdus osallistuu yhteiskunnan pyrkimyksiin hidastaa covid-19:n leviämistä.

Päijännepurjehdus on seilattu parillisina vuosina pohjoisesta etelään ja parittomina etelästä pohjoiseen. Lähtö ja maalisatamat ovat vuorotelleet. Tämä jako kääntyy nyt toisin päin, kun 48:s Päijännepurjehdus purjehditaan ensi kesänä Jyväskylän Juurikkasaaresta Padasjoelle ja 2022 Padasjoelta Jyväskylään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.