"Oli upeaa nähdä kuinka paljon kiinnostusta ja vaivaa Lahti näki mun eteen" – Henri Ventoniemi LaBan riveihin

Henri Ventoniemi ja Arttu Saarijärvi pelasivat viime kaudella toisiaan vastaan Korihaiden ja LaBan väreissä. Tulevalla kaudella molemmat edustavat lahtelaisseuraa. Katja Luoma

ESS

Lahti Basketball on solminut 2+1-vuotisen sopimuksen Henri Ventoniemen, 24, kanssa. Sopimuksessa on ulkomaanpykälä kausien välissä. Ventoniemi siirtyy Lahteen Uudenkaupungin Korihaista, jossa pelasi yhden kauden. 207-senttinen sentteri on Hyvinkään Pontevan kasvatti.

– Todella hyvät fiilikset sopparista. Oli upeaa nähdä kuinka paljon kiinnostusta ja vaivaa Lahti näki mun eteen. Haussa oli ammattimainen ympäristö, jossa voin jatkaa kehittymistä, ja olen varma että sen tämä organisaatio tarjoaa, totesi Ventoniemi Lahti Basketballin verkkosivuilla.

– Alusta asti koripallolliset kuviot tehtiin mulle todella selkeiksi, mikä vain vahvisti ja toi varmuutta lopulliseen päätökseen. On tosi siistiä päästä tekemään yhteistyötä organisaation kanssa, jonka halu kehittyä näkyi jo rekrytointivaiheessa, kommentoi tuore lahtelainen.

Viisi vuotta sitten Ventoniemi siirtyi Yhdysvaltoihin aluksi vuodeksi Patrick Henry Community Collegen joukkueeseen ja tämän jälkeen kolmeksi vuodeksi University of West Floridan joukkueeseen. Viime kaudella hän palloili Korihaiden riveissä ja teki otteluissa keskimäärin 8,9 pistettä ja otti 5,4 levypalloa.

Ventoniemi on pelannut eri ikäluokissa yhteensä 95 maaottelua.

LaBan tuore päävalmentaja Pieti Poikola luonnehtii Ventoniemeä profiilipelaajaksi, jonka parhaat vuodet ovat vielä edessä.

– Kyseessä on erittäin fiksu mies kentällä ja sen ulkopuolella. Koko neuvotteluprosessi Henrin kanssa oli miellyttävä ja opettavakin kokemus. Henrillä tulee olemaan todella merkittävä rooli paletissamme puolustuksen lukkona ja hyökkäyksen keskuspalasena, ennakoi Poikola LaBan verkkosivuilla.

– On todellinen win-win, että emme nyt tarvitse ulkomailta sentteriä, mikä toisaalta palvelee Henrin kehitystä. Odotan innolla sitä, että pääsemme auttamaan häntä kohti maajoukkuetta ja kansainvälisiä huippuliigoja. Tulevan kauden toimintakonseptin rakentamisessa alkaa jo detaljien viimeistely. Työtä on paljon, mutta kun katsoo meidän tulevan kauden rosterin valmistumista, motivaatiota ei tarvitse hakea kaukaa, kommentoi Poikola.

Lahti Basketballilla on nyt sopimukset Henri Ventoniemen, Vesa Mäkäläisen, Arttu Saarijärven, Ali Aholan ja Alex Campbellin kanssa. Lisää sopimuksia seura lupaa julkistaa jo tämän viikon aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vedenalaiskuvaaja Pekka Tuuri hurmaantui kalojen kauneudesta ja käytti seitsemän vuotta Suomen kalojen kuvaamiseen – lopputuloksena ainutlaatuinen kuvateos, katso komeat otokset
 2. Kun käsityöviha vaihtui rakkauteen – lahtelainen Siiri Tikkanen kilpailee cosplayssa ja valmistaa kaikki asunsa itse
 3. Hartwallin panimon kuparikeikasta ehdollista mieskaksikolle – kävivät varkaissa myös Kivimaan koulun työmaalla
 4. Koronan aiheuttamat hoitojonot ovat pisimmät Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä – "Jonojen purkamisessa menee käsitykseni mukaan aikaa ensi kevääseen"
 5. KymiRing on edelleen pahasti kesken, mutta ratayhtiön toimitusjohtaja Markku Pietilä uskoo tapahtuma-alueen kilpailukyvyn merkittävään kasvuun
 6. Koronatartunnan saaneista Päijät-Hämeen kausityöntekijöistä yksi on tehohoidossa – Ruokavirasto vakuuttaa: korona ei leviä mansikan kautta
 7. Rahoituslupien saaminen oli kiven takana, mutta evakkopatsaan pystytys Lahden Hennalaan jatkuu vuoden 2021 aikataulussa – "Viittä vaille valmista"
 8. Juice Leskisen sitaateista koottiin kirja, eikä materiaalia puuttunut – "Aloimme vähän kilpaakin muistella Juicen parhaimpia letkautuksia"
 9. Ensin lama vei työpaikan, sitten syntyi lapsi, jolle luvattiin vain kahdeksan kuukautta elinaikaa – "Ilman sisua en olisi selvinnyt", Kaisa, 65, sanoo
 10. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 11. Hollolan kunta antoi rukkaset vielä yhden kerran – Miekkiöön ei rakenneta tuulivoimalaa
 12. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 13. Juha Honkosen uutisanalyysi: Haavistolla on Marinin luottamus – vielä
 14. Lukijalta: Hoitotyö ja sote-uudistus tarvitsevat johtajansa
 15. Yhä useampi lapsi pääsee harrastamaan ilmaiseksi – kymmenen miljoonan euron avustuspotti kuntien haettavaksi syksyllä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.