"Oli upeaa nähdä kuinka paljon kiinnostusta ja vaivaa Lahti näki mun eteen" – Henri Ventoniemi LaBan riveihin

Henri Ventoniemi ja Arttu Saarijärvi pelasivat viime kaudella toisiaan vastaan Korihaiden ja LaBan väreissä. Tulevalla kaudella molemmat edustavat lahtelaisseuraa. Katja Luoma

ESS

Lahti Basketball on solminut 2+1-vuotisen sopimuksen Henri Ventoniemen, 24, kanssa. Sopimuksessa on ulkomaanpykälä kausien välissä. Ventoniemi siirtyy Lahteen Uudenkaupungin Korihaista, jossa pelasi yhden kauden. 207-senttinen sentteri on Hyvinkään Pontevan kasvatti.

– Todella hyvät fiilikset sopparista. Oli upeaa nähdä kuinka paljon kiinnostusta ja vaivaa Lahti näki mun eteen. Haussa oli ammattimainen ympäristö, jossa voin jatkaa kehittymistä, ja olen varma että sen tämä organisaatio tarjoaa, totesi Ventoniemi Lahti Basketballin verkkosivuilla.

– Alusta asti koripallolliset kuviot tehtiin mulle todella selkeiksi, mikä vain vahvisti ja toi varmuutta lopulliseen päätökseen. On tosi siistiä päästä tekemään yhteistyötä organisaation kanssa, jonka halu kehittyä näkyi jo rekrytointivaiheessa, kommentoi tuore lahtelainen.

Viisi vuotta sitten Ventoniemi siirtyi Yhdysvaltoihin aluksi vuodeksi Patrick Henry Community Collegen joukkueeseen ja tämän jälkeen kolmeksi vuodeksi University of West Floridan joukkueeseen. Viime kaudella hän palloili Korihaiden riveissä ja teki otteluissa keskimäärin 8,9 pistettä ja otti 5,4 levypalloa.

Ventoniemi on pelannut eri ikäluokissa yhteensä 95 maaottelua.

LaBan tuore päävalmentaja Pieti Poikola luonnehtii Ventoniemeä profiilipelaajaksi, jonka parhaat vuodet ovat vielä edessä.

– Kyseessä on erittäin fiksu mies kentällä ja sen ulkopuolella. Koko neuvotteluprosessi Henrin kanssa oli miellyttävä ja opettavakin kokemus. Henrillä tulee olemaan todella merkittävä rooli paletissamme puolustuksen lukkona ja hyökkäyksen keskuspalasena, ennakoi Poikola LaBan verkkosivuilla.

– On todellinen win-win, että emme nyt tarvitse ulkomailta sentteriä, mikä toisaalta palvelee Henrin kehitystä. Odotan innolla sitä, että pääsemme auttamaan häntä kohti maajoukkuetta ja kansainvälisiä huippuliigoja. Tulevan kauden toimintakonseptin rakentamisessa alkaa jo detaljien viimeistely. Työtä on paljon, mutta kun katsoo meidän tulevan kauden rosterin valmistumista, motivaatiota ei tarvitse hakea kaukaa, kommentoi Poikola.

Lahti Basketballilla on nyt sopimukset Henri Ventoniemen, Vesa Mäkäläisen, Arttu Saarijärven, Ali Aholan ja Alex Campbellin kanssa. Lisää sopimuksia seura lupaa julkistaa jo tämän viikon aikana.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut