NHL:n jatko edellyttää kattavaa virustestausta – liigajohto selvittää, minne kiekkopelit voisi keskittää turvallisesti

Liigan komissaari Gary Bettman ilmoitti aiemmin, että liiga suunnittelee ensi kauden aloittamista vasta marras- tai joulukuussa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Pohjois-Amerikan NHL-liigan uudelleenkäynnistys edellyttää kattavia ja säännöllisiä koronavirustestauksia. Liigajohto ja liigan pelaajayhdistys ovat testien tärkeydestä yhtä mieltä.

NHL-pelit keskeytettiin 12. maaliskuuta koronaviruspandemian takia.

NHL:n varakomissaari Bill Daly pohdiskeli loppukauden pelejä perjantaina kahdessa radiohaastattelussa.

– Pelaajat täytyy testata. Samalla korostamme sitä, ettemme missään tapauksessa turvaudu testeihin, jos niistä on minkäänlaista pulaa, Daly kertoi edmontonilaiselle 630 CHED -kanavalle.

– Emme testaa oireettomia kiekkoilijoita, jos testejä ei riitä kaikille virusoireita saaneille ihmisille. Sellaiseen me emme voi ryhtyä.

Torontolaisen TST 1050 -kanavan haastattelussa Daly tunnusti, ettei liigalla ole valmista suunnitelmaa testiohjelman käytännöistä.

– Meille sekä muille ammattilaisliigoille ja järjestöille tulee päivittäin erilaisia ehdotuksia. Tämä on tärkeä vaihe tässä prosessissa, jotta ymmärrämme tarkasti, mihin olemme ryhtymässä, Daly kertoi.

Järjestäjille mittavat vaatimukset

Dalyn mukaan muutamat NHL-joukkueiden isäntäkaupungit ovat jo tarjoutuneet järjestämään kauden jäljellä olevat pelit, jos liiga päättää keskittää sarjan vain joihinkin valikoituihin kaupunkeihin ja halleihin.

Keskitetty ratkaisu edellyttää, että paikkakunnalta löytyisi viruksen testauskapasiteetti, ensiluokkainen jäähalli, harjoitushallit, majoituskapasiteettia sekä takeet turvallisuudesta.

– Lisäksi meidän täytyy varmistaa, että paikalliset terveydenhuollon viranomaiset hyväksyvät suunnitelmamme jatkaa pelejä. Koko yhteisön pitää olla kauden jatkamisen kannalla. Tässä tilanteessa jatko edellyttää myönteistä suhtautumista jääkiekkoon, Daly korosti.

NHL kartoittaa parhaillaan paikkakuntia, joissa mittavat ehdot toteutuisivat.

Liigajohdolla on vielä paljon ratkaistavia kysymyksiä ennen kuin kauden jatko-ohjelmaa voidaan viimeistellä. Pelaajia ei esimerkiksi voida erottaa perheistään kuukausiksi tartuntavaaran minimoimiseksi.

Uudenlainen tv-toteutus

Jos yleisö suljetaan otteluista, televisiointi pitäisi järjestää liigajohdon mielestä aiempaa kekseliäämmin.

– Olemme pohtineet, miten fanien katsojakokemus voitaisiin maksimoida. Selvitämme, mikä on toiseksi paras vaihtoehto, jos katsojia ei voi päästää halliin, Daly paljasti.

– Meillä on ajatus, että tv-katsojat pitäisi nyt tuoda mahdollisimman lähelle peliä ja pelaajapersoonia.

NHL:n mahdollinen jatko, runkosarjan loppu ja pudotuspelit kasautuvat kesään. Liigan komissaari Gary Bettman ilmoitti torstaina, että liiga suunnittelee ensi kauden aloittamista vasta marras- tai joulukuussa, jotta keskeytetty kausi saadaan pelatuksi loppuun ja pelaajat ennättävät lomille kausien välissä.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut