Attraversiamo mukaan Elitloppetiin

STT

Ensimmäinen ruotsalaishevonen sai kutsun toukokuun lopulla Solvallassa ajettavaan Elitloppetiin. Svante Båthin valmentama Attraversiamo on neljäs kutsun saanut hevonen. Tiistaina Solvalla tiedotti, että Elitloppet ajetaan ilman yleisöä.

Attraversiamo on aina ollut poikkeuksellisen hyvä hevonen, sen voittosumma on yli 8 miljoonaa kruunua. Viime kesänä se voitti Prix Readly Expressin. Suurmenestys jatkui syksyllä derbyssä, jossa tuli neljän miljoonan kruunun voitto. Tämä vuosi alkoi voitolla Uumajan 5-vuotislähdössä.

– On todella mielenkiintoista nähdä, miten Attraversiamo kilpailee kaikkien kovimpia vastaan, Solvallan kilpailupäällikkö Anders Malmrot sanoi.

Vivid Wise As ja suomalaiset Elian Web ja Chief Orlando ovat jo saaneet kutsun Elitloppetiin. Kilpailun viime vuonna voittanut Dijon ei saavu puolustamaan menestystään. Lentokuljetuksen puuttuminen ja astutuskausi pitävät ranskalaishevosen kotimaassaan. Elitloppetiin otetaan mukaan 16 hevosta, jotka ensin kilpailevat kahdessa karsintalähdössä. Neljä parasta kummastakin karsinnasta jatkaa finaaliin, jossa voittajaa odottaa kolmen miljoonan kruunun ykköspalkinto.

Perinteinen ravijuhla ajetaan ilman yleisöä

Tiistaina Solvalla vahvisti odotetun uutisen, että Elitloppet ajetaan ilman yleisöä. Tapahtuma on ajettu vuodesta 1952, ja se on yksi suurimmista kansanjuhlista Ruotsissa.

–Haluamme ajaa Elitloppetin, mutta pidämme kiinni koronaviruksen tuomista määräyksistä, joilla rajoitetaan viruksen leviämistä. Elitloppetissa on maailman paras yleisö. Nyt toivomme, että mahdollisimman moni pystyisi seuraamaan jännittäviä kilpailuja kotisohvilla, Solvallan toimitusjohtaja Jörgen Forsberg totesi.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut