Iikka Kangasniemi palaa Pelicansin riveihin – haluaa "ykkösjätkäksi"

Iikka Kanganiemi pelasi Pelicansissa aiemmin kaudet 2016 -2018. Mirja Hussain

ESS

Lahden Pelicans on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Iikka Kangasniemen kanssa. 25-vuotias Kangasniemi palaa Lahteen kahden vuoden tauon jälkeen.

170-senttinen liukasliikkeinen laitahyökkääjä pelasi Pelicans-paidassa vuosina 2016–2018 yhteensä 103 ottelua, joissa tehoja kertyi 27+48=75. Uusi sopimus kattaa kauden 2020–2021.

Kaksi viime kautta Kangasniemi kiekkoili HIFK:ssa tehden 70 ottelussa pisteet 28+25=53. Kevätkaudella hän pelasi lainapestillä Ruotsissa MODO:n riveissä kymmenen ottelua.

Kangasniemelle päätös palata Lahteen oli helppo.

– Joukkueessa ja toimistolla on paljon tuttuja naamoja ja Lahesta on hyviä muistoja, joten tänne oli helppoa ja mukava palata. Haluan ottaa urallani seuraavan stepin ja hakea isoa roolia joukkueessa ja kantaa sitä ykkösjätkän viittaa, Kangasniemi kommentoi sopimustaan Pelicansin verkkosivuilla.

Päävalmentaja Tommi Niemelä on erittäin tyytyväinen hankintaan.

– Iikka on erittäin taitava kiekon kanssa ja hänen luistelutaitonsa on Suomen eliittiä. Ollaan iloisia, että saadaan pelaaja, joka pystyy ratkaisemaan pelejä ja tuomaan tehokkuutta joukkueeseen. Monipuolinen pelaaja, Niemelä kuvailee.

Pelicansin kaikissa ns. uusissa (29.4 ja sen jälkeen julkaistavissa) pelaajasopimuksissa on huomioitu poikkeuksellinen nykytilanne sekä koronaviruksen aiheuttamat epävarmat tulevaisuuden näkymät. Käytännössä tämä tarkoittaa, että uusien sopimusten palkanmaksu on suunniteltu alkavan aikaisintaan elokuussa tai siinä vaiheessa, kun jääkiekkoilijoiden ammatinharjoittaminen normaalisti on jälleen mahdollista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.