KymiRingin MotoGP-kilpailu peruttu tulevalta kesältä - kesän 2021 kilpailun ajankohta tarkentuu syksyllä

Kymiringin rata valmistui viime kesän testiajoihin, mutta sen jälkeen alueelle on rakennettu lisää varikkoaluetta ja katsomoita. Janne Torikka

Sohvi Auvinen

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Suomen osakilpailu Iitin KymiRingillä on peruttu tulevalta kesältä. Kilpailu oli tarkoitus järjestää 10.-12. heinäkuuta.

Osakilpailu ajetaan KymiRingillä kesällä 2021. Kansainväliset ratamoottoripyöräilyn MM-kilpailuoikeudet omistaja espanjalainen Dorna Sports vahvistaa kauden 2021 kilpailukalenterin tarkemmat päivämäärät tämän vuoden syksyn aikana.

Järjestäjät perustelevat päätöstä asiantuntija-arvioilla, joiden mukaan koronaviruspandemia voi kestää Suomessa pitkälle kesän yli. Näin ollen MotoGP-kilpailua ei välttämättä voitaisi järjestää tänä vuonna KymiRingillä turvallisesti.

- Meidän on kannettava tässä vastuumme. Päätös ei tietenkään ole helppo, mutta ihmisten terveys menee tässä tilanteessa kaiken muun edelle. Kisat tullaan ajamaan sovitusti kesällä 2021, toteaa tapahtumayhtiö Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki tiedotteessa.

Perumisista vähintään 40 miljoonan euron menetys Lahden seudulle – "Herää kysymys, väistävätkö suurtapahtumat loppuun asti"

Peruuttamispäätöksen vuoksi KymiRingin viisivuotinen sopimus MotoGP:n järjestämisestä Iitissä astuu voimaan ensi vuonna. Näin ollen ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaa ajetaan KymiRingillä vuosina 2021-2025.

Tämän kesän kilpailuun ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2021 tapahtumaan. Tapahtuman liput voi myös halutessaan palauttaa. Lippujen palautuksesta vastaa lippu.fi, ja liput voi palauttaa sen verkkosivujen kautta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut