Tommi Pärmäkoski joutui lähtemään töihin kesken Kristan hiihdon - lupasi leipoa vaimolleen mitalikakun

Pirjo Kamppila

Joukko Krista Pärmäkosken tukijoita oli kokoontunut ravintola Voittoon Lahden urheilukeskukseen varhain aamulla. Suurin jännittäjä joukossa oli varmaankin aviomies Tommi Pärmäkoski, joka kuitenkin joutui lähtemään töihin kesken hiihdon. Työmaa on naapurissa eli Isku Areenalla, jossa hänen tehtävänään on huoltaa Pelicans-kiekkoilijoiden fysiikkaa.

Sama fysiikkahoitajan työsuhde hänellä on myös vaimonsa kanssa.

Kristan hopeamitali oli kuitenkin jo lähtöhetkellä varmistunut, ja mies lupasi parhaansa mukaan leipoa vaimolle mitalikakun.

- Mutta ei tässä kauan keritä lepäämään. Ensi viikolla on Salpausselän kisat ja sitten Holmenkollen. Tämä on nyt meidän arkea, hän kuvasi kahden urheiluammattilaisen elämää.

Pariskunta on toista vuotta asunut Lahdessa. Lahden seutu houkutti tuolloin hiihdon MM-kisojen vuoksi.

Krista Pärmäkosken hiihtoa seurasivat myös sponsorit ja muut yhteistyökumppanit. Marica Sandvik oli paikalla etupäässä tyttärensä Josefinin vuoksi, joka valmistautui hiihdon aikana omaan suoritukseensa Finlandia-hiihdon 50 kilometrillä.

- Josefin ja Krista ovat hiihtäneet samoissa kilpailuissa lapsesta lähtien. Kristasta näki jo alle 14-vuotiaasta, että hän menee huipulle. Hänellä on päätä ja sisua, kuvaili Marica Sandvik.

- Olen aina ollut mukana. Heillä on ollut kiva porukka.

Pienin Kristan ihalijoista kisastudiossa oli Emmi Tuovinen, neljä vuotta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut