Peanuts Porin tähtitamma

STT

Porin ravien syksyisessä suurkilpailussa St. Legerissä asetelmat ovat mielenkiintoiset, kun hevoset lähtevät eri matkoilta iän ja sukupuolen perusteella.

Jukka Torvinen sai pidettyä Anne Kankaan valmentaman nelivuotiaan Peanutsin keulassa haparoinnista huolimatta, ja se hallitsi maaliin saakka. Lexus Dream kiri hyvin toiseksi.

– Peanuts oli vähän epävarma kurviin mentäessä, Torvinen kertoi.

– Siinä oli kriittisetkin hetket, ja oli pieni laukan vaara. Peanuts oli sopivan menevä ja sai pitää sellaisen tahdin kuin tykkäsi. Se on superhieno tamma, ylisti Torvinen 45 000 euron arvoisen ykköspalkinnon jälkitunnelmissa.

Talli Tenavat Kempeleestä omistaa Peanutsin, joka on tienannut tällä kaudella jo runsaat 140 000 euroa. St. Legerin ykkössija on sen tähän mennessä tärkein voitto.

Porin toinen suurkilpailu Satakunta-ajo ajettiin nelivuotiaiden suomenhevosten tasoitusajona. Parvelan Retu eteni pienen lähtölaukan selvitettyään kuin juna kohti kärkeä ja voitti lopulta ylivoimaisesti. Sitä ohjasti Jukka Torvisen isoveli Hannu, ja valmentajana toimii Petri Laine. Lakos Team Ay Orivedeltä omistaa tänä vuonna suvereenisti esiintyneen oriin. Parvelan Retu on voittanut vuoden kaikki 12 kilpailua ja tienannut niissä suunnilleen saman verran kuin Peanuts eli runsaat 140 000 euroa. Satakunta-ajo tuotti Parvelan Retun taustavoimille 30 000 euroa.

Antti Ojanperän tallin menestyskulku Toto75-raveissa jatkui. Santtu Raitala totutusti ajoi Ojanperän hevosia, ja voitot tulivat väkivahvalla Exaudio Vicillä sekä loppusuoralla johtavan takaa kirimään päässeellä Zultaniolla. Menestys täydentyi, kun MAS Champ sijoittui Exaudio Vicin jälkeen toiseksi ja Evartti omassa lähdössään kolmanneksi. Sen kilpailun voitti Lissun Eerikki alkulaukasta huolimatta. Ravit venyivät tässä seitsemännessä lähdössä tapahtuneen pahan kolarin takia. Larsman ja kuin lentämällä kirinyt The Dude täydensivät voitoillaan Toto75:n oikean rivin.

Hevosvaljakot osuivat toisiinsa

Porin ravien nettisivuilla kerrotaan, että kesken seitsemännen lähdön tapahtuneen kolarin takia ohjastajat Antti Ala-Rantala ja Juha-Pekka Ahonen vietiin Porin keskussairaalaan jatkotutkimuksiin. Tiedotteen mukaan molemmat ohjastajat olivat tajuissaan törmäyksen jälkeen ja hevoset talutettiin radalta eläinlääkärin tarkastettavaksi.

Kolari tapahtui, kun hevosvaljakot osuivat kesken lähdön toisiinsa. Ala-Rantalan ohjastama Eifaksen kampesi takasuoralla sisään ja ulos, minkä seurauksena Ahosen ohjastama Jyllätys osui siihen. Ohjastajat putosivat törmäyksen takia kärryiltä. Ravit viivästyivät puolisen tuntia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koiviston auton kuljettajat huolissaan työturvallisuudesta – vain harva matkustaja käyttää maskia: "Olemme kohta kaikki karanteenissa eivätkä bussit kulje"
 2. Kaksi peräänajoa Nelostiellä, molemmat onnettomuuspaikat raivattu ja liikenne sujuu
 3. Puolustusvoimat ei luovukaan Hälvälän harjoitusalueesta, taustalla "muuttunut tarve"
 4. Tappioton putki jatkuu - FC Lahdelle komea kotivoitto
 5. Lahdessa on nyt poikkeuksellisen paljon rottia – epäsiistit pihat ja jätekatokset houkuttelevat tuholaisia
 6. Käräjäoikeus vangitsi tällä viikolla kaksi lahtelaismiestä epäiltyinä muun muassa pyörävarkauksista – poliisin hallussa on pyöriä, joiden alkuperä ei tiedossa
 7. Lahden eteläisen kehätien varrelle tulee opiskelijoiden suunnittelemaa taidetta – betoni peittyy näyttävillä maalauksilla
 8. Perussuomalaisilla 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 9. Päijät-Hämeen maakuntajohtaja vaatii valtiolta nopeita työllisyystoimia – "Kriisi on päällä ja työttömyys on 1990-luvun lamavuosien tasolla"
 10. Eläkeputken poisto ja ansiosidonnaisen porrastus VM:n rohtoja työllisyyteen
 11. Lahden demariryhmä vaatii kokoomuskaksikolle potkuja kaikista luottamustoimista – "En ole kuullut mitään näin naurettavaa", kommentoi Francis McCarron
 12. Vain yksi vaihtuu voittavasta kokoonpanosta – tässä FC Lahden miehitys RoPSia vastaan
 13. Ilkka Koskimäki siirtyy Hämeestä Itä-Uudenmaan poliisipäälliköksi
 14. Lahtelaistaustainen luonnonsuojelun emeritusprofessori Pekka Kauppi hakkaisi ja säästäisi metsiä ja haaveilee, että Tiirismaan masto siirrettäisiin muualle
 15. Sadevesikaivoon heitetty tupakantumppi voi päätyä kalan vatsaan – Lahdessa kampanjoidaan vesistöjen roskaantumista vastaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.