Sopimustilanne oli piikkinä lihassa Bottaksella – tallipomo lupaa parempaa

Bottas joutui ajamaan kauden 12 ensimmäistä kisaa ilman varmuutta siitä, pitääkö Mercedes hänet Hamiltonin aisaparina myös ensi kaudella. LEHTIKUVA/AFP

STT

F1-talli Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas myöntää Autosportille, että tätä kautta pitkään varjostanut sopimuksen puuttuminen ensi kaudesta oli "piikki lihassa". Tallipomo Toto Wolff puolestaan miettii, että jatkossa hän hallitsee sopimuskuviot Bottaksen kanssa "paremmin".

Bottas joutui ajamaan kauden 12 ensimmäistä kisaa ilman varmuutta siitä, pitääkö Mercedes hänet Lewis Hamiltonin aisaparina myös ensi kaudella. Ennen syyskuun alun Belgian gp:tä sopimus sitten julkistettiin.

– Epävarmuutta oli jossain vaiheessa, ehdottomasti. Paljon huhuja. Minulla ei ollut hajuakaan, mitä tapahtuu. Piti vain odottaa. Ja urheilijana, kuljettajana, tuollainen ei ole ihanteellinen tilanne. Et voi olla täysin rauhallinen ja keskittynyt. Se on hankalaa, ja kun tuo jatkuu vuodesta toiseen, jossain vaiheessa siitä tulee piikki lihaan, vuoden mittaisilla sopimuksilla Mercedeksellä vuodesta 2017 lähtien työskennellyt Bottas miettii.

Hamiltonin ja Bottaksen sopimukset kattavat ensi kauden

Bottas voitti ennen sopimuksen julkistusta kaksi gp-kisaa ja ajoi neljä paalupaikkaa. Sen jälkeen, kun paperi oli turvallisesti taskussa, suomalaispilotti on seitsemässä kisassa ottanut kaksi voittoa ja yhden paalun. Hamiltonia ei Bottaskaan kuitenkaan enää pystynyt haastamaan, brittitähden marssiessa kuudenteen maailmanmestaruuteensa. Pisteitä Bottaksella on seitsemästä viime kisasta lähes yhtä paljon kuin tallitoverillaan.

Sekä Hamiltonin että Bottaksen sopimukset kattavat vain ensi kauden. Ensi kauden kuljettajamarkkinoista on luvassa erityisen kuumaa, sillä Ferrarin Charles Leclercin ja Sebastian Vettelin kuin myös Red Bullin Max Verstappenin diilit ovat katkolla.

– Valtterin kanssa pystymme tekemään asiat paremmin, Mercedes-pomo Wolff toteaa Bottaksen sopimusnäkymistä.

– Näin jälkikäteen ajateltuna, varmaankin voi sanoa että (sopimustilanteella) oli vaikutusta (tällä kaudella). Yritän tehdä parempaa työtä tuossa suhteessa. Vuodelle 2021 ovi on sepposen selällään, kuljettajilla ei ole sopimuksia, ja se on superjännittävää. Kuljettajakaruselli pyörähtänee käyntiin aika nopeasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Yksi elämäni parhaista kesistä" – koronapandemia toi ohjaaja Renny Harlinin 35 vuoden tauon jälkeen koko kesäksi Suomeen
 2. Kolme ruorijuoppoa jäi kiinni Ruotsalaisella
 3. Kauppalehti: lahtelaismies löysi 30 000 euron arvoisen kultahipun
 4. Maanviljelijä putosi viljasiiloon Iitissä – "Valitti alaselkää, mutta oli tajuissaan koko ajan"
 5. THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20
 6. Pirjo Heikkilän Pirjo-hahmo joutuu jatkuvasti noloihin tilanteisiin –  "Koko sarjan idea lähti siitä, että jännitän ja ujostelen yleensä uusien ihmisten seurassa"
 7. Lahtelainen Kellopeli-osuuskunta tunnelmoi syksyllä Suomi-filmejä
 8. Syövän kanssa taisteleva pariskunta on tehnyt kalliopihastaan upean harrastuksen – katso kuvat kauniista pihasta
 9. Uutissuomalaisen debatti: Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja
 10. Kolmen päihtyneen kuljettajan matka liikenteessä päättyi poliisin väliintuloon
 11. Pirjo Lempiäisen kahvila toimii Lahden torilla samalla paikalla, jolle hänen äitinsä perusti aikoinaan kalakojun
 12. Lahden Launeella järjestetään lauantaina skeittitapahtuma – lajiin pääsee tutustumaan lainalaudalla
 13. Korona sekoitti leasingin kuviot: vuokra-autot halutaan kotimaan lomakaaraksi normaalia hanakammin, mutta tarjonta on tavallista pienempää
 14. Uutissuomalaisen debatti: Tutkija Leena Ilmola-Sheppard listaa kolme pärjäämisen sääntöä Suomen viranomaisille ja yrityksille – "Valitusvirren veisuu luo harvoin menestystä"
 15. Beatmakers juhlii uutta levyään Heinolassa lauantaina

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.