Valmentajalegenda Wengerin ja Bayern Münchenin sanomiset ristiriidassa jo ennen neuvotteluiden alkamista

Ranskalainen Arsene Wenger oli pitkään valioliigajoukkue Arsenalin luotsi. Kuva toukokuulta 2018 ottelusta Arsenal-Burnley. LEHTIKUVA/AFP

STT

Jalkapallovalmentaja Arsene Wenger ihmetteli BeIN Sportsin haastattelussa Bayern Münchenin tapaa käsitellä seuran valmentajakuvioita. Saksalaisjätti Bayern etsii korvaajaa Niko Kovacille, joka sai potkut viime viikonloppuna. Tiedotusvälineet nostivat Wengerin yhdeksi vaihtoehdoksi korvaamaan Kovac, eikä Bayern kiistänyt kiinnostustaan.

Nyt Wengerin ja Bayernin näkemykset valmentajatilanteesta eroavat toisistaan. Bayern ilmoitti torstaina olleensa kiinnostunut Wengeristä, mutta puheenjohtaja Karl-Heinz Rummeniggen mukaan tämä olisi pudotettu pois vaihtoehtojen joukosta. Wengerin, 70, versio tilanteesta on erilainen.

– Nimeni ei tullut esille tyhjästä. Rummenigge soitti minulle keskiviikkona, ja soitin hänelle takaisin. Puhuimme maksimissaan neljä tai viisi minuuttia. Hän kertoi allekirjoittaneensa (Hans-Dieter) Flickin kanssa sopimuksen kahdesta seuraavasta pelistä, Wenger kertoi.

Flick on väliaikainen valmentaja, joka nostettiin apuvalmentajan paikalta päävalmentajaksi Kovacin potkujen jälkeen.

– Rummenigge kysyi minulta, olisinko kiinnostunut, koska he etsivät valmentajaa, Wenger jatkoi.

Wenger sanoi, että kertoi Rummeniggelle miettivänsä asiaa. Wengerin mukaan hän ja Rummenigge päättivät yhdessä, että puhuvat uudelleen ensi viikolla, koska Wenger on parhaillaan Dohassa.

– Tämä on tositarina, Wenger alleviivasi.

"Tulevaisuus on epävarma"

Vuosikymmenen ajan Bayernin presidenttinä toiminut Uli Hoeness on siirtymässä sivuun tehtävistään. Karl-Heinz Rummenigge luopuu puheenjohtajuudesta ensi vuonna. Voimakaksikko on paaluttanut seuran asemaa maailman huipulla, mutta Wengerin mukaan seura on nyt käännekohdassa.

– Näyttää siltä, että tulevaisuus on epävarma. Seura on aina ollut erittäin hienovarainen ja suora, mutta nykyään he ovat erittäin alttiita huhuille, joita tulee kaikkialta, Wenger näki.

Wenger toivotti Bayernille onnea valmentajan hankkimiseen. Muut kärkiehdokkaat Paris Saint-Germainin Thomas Tuchel ja Ajaxin Erik ten Hag ovat kiinni nykyisissä seuroissaan. Tuchel ja ten Hag tekivät jo selväksi, etteivät ole liittymässä Bayernin valmennusvahvuuteen ainakaan ennen kauden päättymistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille
 2. Suomessa on todettu 17 uutta koronavirustartuntaa
 3. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 4. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 5. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 6. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 7. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 8. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 9. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 10. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa
 11. Yksi kuljetettiin sairaalaan liikenneonnettomuudesta
 12. Lahtelainen Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"
 13. Välineinä hoitavat kädet ja pienen pienet neulat – akupunktiohoitaja Taru Oravalan matka kiinalaisen lääketieteen pariin kesti kauan ja meni mutkien kautta
 14. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 15. Valko-Venäjällä rajuja vaaliprotesteja – opposition ehdokas pitää itseään voittajana ja vaatii vallanvaihtoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.