Sahara Peyote onnistui Kymenlaakso-ajossa

STT

Markku Niemisen kolmevuotiskatraan menestyssyksy sai jatkoa lauantaina, kun Sahara Peyote kiri ykköseksi Kymenlaakso-ajossa. Helpolla voitto ei Ari Moilasen ajamalle ruunalle tullut, sillä 20 metriä edempää startannut Pekka Korven American Hero tarjosi johtopaikalta kovan vastuksen.

– Saatiin tasainen juoksu ja kärki piti vähän ylivauhtia, Ari Moilanen kertoi Sahara Peyoten voiton avaimista.

– Se kyllä ansaitsi tämän voiton, sillä se on tehnyt hyviä juoksuja koko vuoden. Hevonen oli huomattavasti parempi kuin karsinnassa, jossa se oli vähän pehmeä, hän jatkoi.

Jo kaksivuotiaana suurkilpailuvoiton ravanneelle Sahara Peyotelle kuluva kausikin on ollut hyvä, mutta ensimmäinen iso täysosuma tuli siis vasta nyt. Kymenlaakso-ajon voitosta Fincumet Group Oy :n omistama kolmevuotias ansaitsi 45 000 euroa.

Iltapäivän Kavioliiga-lähdöissä resepti oli sama molemmissa roduissa.

Santtu Raitala ajoi Antti Ojanperän valmennettavan johtopaikalle ja reipas loppuveto takasi hallitun voiton. Josveis hallitsi kylmäveristen kisaa, Zultanio piti puolestaan isorahaisemmat takanaan lämminveristen Kouvola-ajossa.

Kotiradan hevoset hyvässä iskussa

Kouvolan 75-kierros alkoi yllätyksellä. Arto Laaksosen ajama ja Terhi Vanhalan valmentama Vektoria pääsi takamatkaltakin hyviin asemiin ja kiri lopussa voittoon. Kotiradan hevosten juhlat saivat jatkoa heti seuraavassa kohteessa, jossa suosikiksi luotettu Brazen Leonore oli kaiken luottamuksen arvoinen. Ari Moilanen ajoi Piia Sjöblomin tammaa.

Kolmannen voiton kotiradalle toi päätöskohteessa Matias Salon tallin Rambo Rivner, joka vei mailin ryhmän keulapaikalta Tommi Kylliäisen ajamana.

Koveri teki Pohjanmaalta jälleen voittoisan vierailun Kymenlaaksoon.

Ahti Antti-Roiko ajoi Pasi Impolan oriin kärkipaikalta varmaan voittoon kylmäveristen kakkossarjassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.