Ura Basket yllätti Vilppaan, Varsinais-Suomen herruus keikahti Kaarinaan

STT

Kaarinan Ura Basket nappasi miesten Korisliigassa yllätysvoiton Varsinais-Suomen hegemoniapelissä Turussa, kun se voitti ensi kertaa korisliigahistoriassaan Salon Vilppaan 92–87. Tappiostaan huolimatta Vilpas johtaa liigaa.

Ura Basketilla oli alla kolme tappiota ja Vilppaalla kolme voittoa.

Lauantaina Vilpas hallitsi peliä parhaimmillaan 13 pisteen erolla, mutta Ura Basket nousi edelle seitsemän minuuttia ennen loppua. Vilpas käväisi vielä johdossa, mutta Ura Basket vei loppuminuutit 11–5.

– Helpottaa, kun pelasimme hyvin hyvää joukkuetta vastaan. Tämä ei ollut kuitenkaan mikään sensaatio, vaan yksi voitto muiden joukossa, totesi Ura Basketin valmentaja Kristian Palotie.

Ura Basketin paras pistemies oli 21 pistettä heittänyt Dustin Thomas, ja tehomiehiksi nousivat myös 20 pisteen pelurit Trey Niemi ja Tyrell Bellot-Green. Tim Coleman teki Vilppaalle 23 pistettä ja DJ Laster 15.

Karhubasket vahva Joensuussa

Kauhajoen Karhubasket otti viidennen peräkkäisen voittonsa, kun se haki Joensuusta pisteet kaadettuaan Katajan lukemin 106–80. Eurocupin peleissä reissannut Kataja ei pysynyt Karhubasketin kyydissä, sillä kauhajokiset hallitsivat peliä alusta loppuun.

Samuel Givens heitti voittajille 21 pistettä ja Cameron Jones 19. Katajasta Brandon Walters päätyi 18:aan ja Omar Calhoun 14 pisteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kuusi päijäthämäläistä taksiyrittäjää kimpaantui Kela-kyytien menettämisestä – Sopimusrikkomuksesta vaaditaan yli 700 000 euron korvauksia
 2. Päijät-Hämeen matkailualan yrittäjät tekevät yhteistyötä, jotta täällä ensi kertaa lomailevat ihastuisivat alueeseen: "Meidän pitää hurmata heidät", toteaa Lahti Regionin toimitusjohtaja
 3. Mika Lehto heräsi toukokuun alussa avunhuutoihin mökillään Sysmässä ja pelasti vedenvaraan joutuneen miehen – Päijät-Hämeen pelastuslaitos palkitsi uroteosta
 4. Lahti Aqua -konsernissa vakava työtapaturma – kätensä menettänyt vaatii oikeusteitse korvauksia
 5. Kortteliliigan Ropponen muistuttaa perinteisten tukijoiden ahdingosta – ei laskua ensimmäiseksi heille
 6. Vääksyn seurakuntakodin rakennustyömaalla on tehty töitä jo reilu viikko – katso ilmakuvat työmaalta
 7. Jotain hyötyä poikkeusoloista – Järvisen perhe rakensi upean puumajan kotipihalleen Vääksyyn
 8. Lahden Mustankallion tunnelin valaisinviat korjataan – tunneli pois käytöstä
 9. Tutkijatohtori on myös performanssitaiteilija – Rebekah Rousi on pitänyt 27 tunnin luentomaratoneja elinikäisestä oppimisesta
 10. Eduskunta kannattaa EU:n Green Dealia – Katso eduskuntaryhmien vastaukset
 11. 26.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä kasvoi yhdellä eilisestä
 12. Pienet kaupat kasvattavat suosiotaan, ja kulutuskäyttäytymisen muutosta on havaittu Lahdessakin – "Suuren ostoskärryn täyttäminen ei välttämättä enää ole ykkösjuttu"
 13. KymiRingin tapahtumatoiminta alkaa kesällä pienimuotoisesti – "Ensisijaisena tavoitteena on vuokrata rataa ryhmille"
 14. Isoja organisaatioita kipparoidaan läpi koronan viestintä edellä, mutta ajan epävarmuus vaatii pomoiltakin paljon – "Johtajallakin on lupa olla ajoittain hämmentynyt"
 15. Saara Larkion Esalainen: Pois alta, täysi taimikärry tulee sinua kohti, eikä meitä pysäytä kuin lokakuu

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.