Loimu sai torjunnan kuntoon ratkaisuhetkillä ja katkaisi Ettan voittosarjan

STT

Raision Loimu katkaisi lauantaina Oulussa Ettan kolmen voiton sarjan miesten lentopalloliigassa, kun Kasper Vuorisen valmentama Loimu voitti 3–2. Viides erä päättyi vieraiden eduksi 15–13.

– Jaksettiin taistella loppuun saakka ja saatiin hyvin torjuntoja ratkaisuhetkillä, sanoi 18 pistettä tehnyt yleispelaaja Kasimir Vuorinen.

Kasimir on Loimun valmentajana aloittaneen Kasperin 11 vuotta nuorempi pikkuveli. Kasper päätti pelaajauransa viime kauden jälkeen, ja Kasimir siirtyi Raisioon naapurista Hurrikaani-Loimaasta.

– Toissa kausi meni pieleen loukkaantumisen takia, viime kaudella sain jo vastuuta enemmän. Kun Kasper sai paikan Loimussa, niin oli hyvä paikka siirtyä samaan seuraan, Kasimir Vuorinen sanoi.

Ettalla oli ottelun kolme parasta pistemiestä, kun Ville Sorvoja teki 25, Jan Helenius 23 ja Janne Marttila 20 pistettä.

Loimu oli isäntiään tasaisempi, sillä passari Tomi Saarinen ruokki viisi muuta pelaajaa 11–20 pisteen tehoihin. Tamir Hersko teki 20 pistettä. Keskipelaajat Blake Leeson 13 pisteellä ja Trent O'Dea 11 pisteellä olivat paljon tehokkaampia kuin Ettan vastaavan paikan pelaajat.

Hurrikaani syvensi Ducksin alamäkeä

Hurrikaani-Loimaa palasi normaalitasolleen ja kaatoi Vantaalla paikallisen Ducksin 3–0. Jussi Heinon valmentama Hurrikaani koki viikko sitten Kuopiossa kauden avaustappionsa.

Sakari Mäkinen ja Antti Ropponen tekivät takaisin liigakärkeen palanneelle Hurrikaanille 14 pistettä mieheen.

– Kaksi erää oli aika tasaisia, emme pelanneet hyvin koko aikaa. Ducks olisi voinut voittaa ne erät, jos olisi pystynyt virheettömämpään peliin. Kolmannessa erässä karkasimme jo alussa, Mäkinen sanoi.

Hurrikaani voitti torjuntapisteet 16–5. Ottelu oli passari Santeri Välimaalle ensimmäinen täysi ottelu tällä kaudella.

Bojan Strugar teki Ducksille 13 pistettä. Tappio oli Ducksille yhdeksäs peräkkäin ja viides peräkkäinen 0–3-tappio.

Hurmos piti PerPon yhä liigajumbona

Liigaan täksi kaudeksi noussut Karelian Hurmos katkaisi kuuden ottelun pituisen tappioputkensa, kun joukkue kaatoi Rovaniemellä Perungan Pojat 3–2. Kumpikin joukkue oli aiemmin yltänyt vain yhteen voittoon.

Alkukauden aikana myös keski- ja yleispelaajana ollut hakkuri Ville Louhela oli vieraiden tehokkain 23 pisteellä. Norjalainen yleispelaaja Bjarne Huus teki 17 pistettä.

– Meillä oli hyvä syöttö, ja vaikka pelin taso vaihteli, niin taisteltiin voitto, Louhela sanoi.

Louhela saanee jatkossakin vastuuta, sillä ainakaan vielä Hurmos ei ole hankkinut loukkaantuneen Matiss Gabdullinsin tilalle uutta pelaajaa. Varahakkuriksi pohjoisen kiertueelle on otettu viime kesänä Superpesistä Kiteellä pelannut Lassi Vasarainen.

– Taitaa olla aika harvinainen lajiyhdistelmä. Lassi ei vielä tänään pelannut, Louhela sanoi.

Regan Fathers teki PerPolle 23 ja Gavin Taylor 19 pistettä. PerPo kohtaa sunnuntaina Loimun, Hurmos Kokkolassa Tiikerit.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kuusi päijäthämäläistä taksiyrittäjää kimpaantui Kela-kyytien menettämisestä – Sopimusrikkomuksesta vaaditaan yli 700 000 euron korvauksia
 2. Henkilöauto törmäsi jalankulkijaan suojatiellä Heinolassa
 3. Päijät-Hämeen matkailualan yrittäjät tekevät yhteistyötä, jotta täällä ensi kertaa lomailevat ihastuisivat alueeseen: "Meidän pitää hurmata heidät", toteaa Lahti Regionin toimitusjohtaja
 4. Mika Lehto heräsi toukokuun alussa avunhuutoihin mökillään Sysmässä ja pelasti vedenvaraan joutuneen miehen – Päijät-Hämeen pelastuslaitos palkitsi uroteosta
 5. Lahti Aqua -konsernissa vakava työtapaturma – kätensä menettänyt vaatii oikeusteitse korvauksia
 6. Jotain hyötyä poikkeusoloista – Järvisen perhe rakensi upean puumajan kotipihalleen Vääksyyn
 7. Kortteliliigan Ropponen muistuttaa perinteisten tukijoiden ahdingosta – ei laskua ensimmäiseksi heille
 8. Vääksyn seurakuntakodin rakennustyömaalla on tehty töitä jo reilu viikko – katso ilmakuvat työmaalta
 9. Lahden Mustankallion tunnelin valaisinviat korjataan – tunneli pois käytöstä
 10. Tietojen panttaamista, EU-asioiden viivyttelyä ja ajanpeluuta – perustuslakivaliokunnan selvitettäväksi tulee kirjava lista eduskunnan tiedonsaantivaikeuksia
 11. Tutkijatohtori on myös performanssitaiteilija – Rebekah Rousi on pitänyt 27 tunnin luentomaratoneja elinikäisestä oppimisesta
 12. Eduskunta kannattaa EU:n Green Dealia – Katso eduskuntaryhmien vastaukset
 13. 26.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä kasvoi yhdellä eilisestä
 14. Pienet kaupat kasvattavat suosiotaan, ja kulutuskäyttäytymisen muutosta on havaittu Lahdessakin – "Suuren ostoskärryn täyttäminen ei välttämättä enää ole ykkösjuttu"
 15. KymiRingin tapahtumatoiminta alkaa kesällä pienimuotoisesti – "Ensisijaisena tavoitteena on vuokrata rataa ryhmille"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.