Poikolan Neito ja Callela Lisbeth Vermon tähtitammat

STT

Vermon keskiviikkoravien herkkupaloina kisattiin Tammatähti-lähdöt sekä kylmä- että lämminverisissä.

Kylmäveristen lähdössä Iikka Nurmonen ohjasti päättäväisesti valmentamaansa Poikolan Neitoa, joka prässäsi itsensä puolimatkan jälkeen keulapaikalle, josta piti hallittuun voittoon ennen Naputusta ja Pertti Puikkosta.

– Hyvä luotto oli hevoseen, kun pikkuisen tasavauhtinen ollut. Ei ole tarvinnut pelätä, että jos keulaan pääsee, siitä väsyy, Iikka Nurmonen kertoi.

– Keväällä ja kesällä tamma kehittyi hyvin ja nyt lisää, enkä näe syytä, että miksei voisi kehittyä vielä lisää. Mukava tamma.

Lämminveristen puolella Ari Moilasen ohjastama Callela Lisbeth oli lokakuisen vastaavan lähdön tavoin tammakatraan etevin. Sisäradalta matkaan ampaissut "Lissu" piti sisäradan lähtöpaikaltaan keulapaikan vaivatta ja sai tehdä sen jälkeen oman juoksunsa.

Markku Niemisen valmentama Callela Lisbeth oli lopulta ylivoimainen, kun karkasi rahanjakosuoralla muista herkällä tyylillä.

– Näkisin, että tamma on ollut pitkään hyvällä tasolla. Callela Lisbethillä on ollut pitkään hankalia lähtöpaikkoja, mutta tänään oli hyvä paikka, josta päästiin hyvin liikkeelle. Saatiin oma ajo ajaa, ja hevonen voitti vaivatta, Ari Moilanen näki.

Kuskin keuhkot lujilla

Kylmäveristen Sisusarjassa voimia miteltiin kolmen kierroksen ajan. Teemu Okkolin pääsi valmentamansa Suloviiman kanssa keulapaikalle, joka oli avain onneen, vaikka matkan varrelle sattui yksi heikko hetki: Loppukaarteessa Suloviima sortui laukalle, mutta vaihtoi samassa takaisin raville ja punnersi parhaaksi.

– Kolme rinkiä hengittämättä, niin huh huh!, Teemu Okkolin vitsaili viitaten hevosensa epävarmuuteen.

– Se ei tarvitse laukatakseen syytä, eikä sen kummempaa. Jos se malttaa alkaa ravata, tulosta tulee, kuten nähtiin.

Toto64-kohteiden muut voittajat olivat Bring Me Brodde, Deux En Un ja Inaccessible. Täysosumalla voitti 795,04 euroa, viidellä oikein sai 6,53 e.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koiviston auton kuljettajat huolissaan työturvallisuudesta – vain harva matkustaja käyttää maskia: "Olemme kohta kaikki karanteenissa eivätkä bussit kulje"
 2. Kaksi peräänajoa Nelostiellä, molemmat onnettomuuspaikat raivattu ja liikenne sujuu
 3. Puolustusvoimat ei luovukaan Hälvälän harjoitusalueesta, taustalla "muuttunut tarve"
 4. Tappioton putki jatkuu - FC Lahdelle komea kotivoitto
 5. Lahdessa on nyt poikkeuksellisen paljon rottia – epäsiistit pihat ja jätekatokset houkuttelevat tuholaisia
 6. Käräjäoikeus vangitsi tällä viikolla kaksi lahtelaismiestä epäiltyinä muun muassa pyörävarkauksista – poliisin hallussa on pyöriä, joiden alkuperä ei tiedossa
 7. Lahden eteläisen kehätien varrelle tulee opiskelijoiden suunnittelemaa taidetta – betoni peittyy näyttävillä maalauksilla
 8. Perussuomalaisilla 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 9. Päijät-Hämeen maakuntajohtaja vaatii valtiolta nopeita työllisyystoimia – "Kriisi on päällä ja työttömyys on 1990-luvun lamavuosien tasolla"
 10. Eläkeputken poisto ja ansiosidonnaisen porrastus VM:n rohtoja työllisyyteen
 11. Lahden demariryhmä vaatii kokoomuskaksikolle potkuja kaikista luottamustoimista – "En ole kuullut mitään näin naurettavaa", kommentoi Francis McCarron
 12. Vain yksi vaihtuu voittavasta kokoonpanosta – tässä FC Lahden miehitys RoPSia vastaan
 13. Ilkka Koskimäki siirtyy Hämeestä Itä-Uudenmaan poliisipäälliköksi
 14. Lahtelaistaustainen luonnonsuojelun emeritusprofessori Pekka Kauppi hakkaisi ja säästäisi metsiä ja haaveilee, että Tiirismaan masto siirrettäisiin muualle
 15. Sadevesikaivoon heitetty tupakantumppi voi päätyä kalan vatsaan – Lahdessa kampanjoidaan vesistöjen roskaantumista vastaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.