Lari Lehtosen hiihtoura päätökseen – "Vein elimistöni sietokyvyn huippu-urheillessa niin pitkälle kuin pystyin"

Kahdeksankertainen aikuisten arvokisaedustaja Lari Lehtonen, 32, lopettaa maastohiihtouransa. Lehtonen kertoi lopettamispäätöksestään Hiihtoliiton tiedotteessa.

Imatralta kotoisin oleva Lehtonen edusti Suomea kolmissa talviolympialaisissa ja viisissä MM-kisoissa. Hän voitti kolme aikuisten Suomen mestaruutta. Lehtonen aloittaa toukokuun alussa Hollolan Urheilijat -46 ry:n toiminnanjohtajana.

– Kuluneen talven aikana sisälläni kypsyi päätös lopettaa maajoukkueurheilija- ja ammattilaisurani hiihtäjänä. Kevään suunnitelmat menivät uusiksi, ja välistä jäivät niin Lahdessa käydyt Salpausselän kisat kuin kevään SM-kilpailut, Lehtonen sanoi tiedotteessa.

Maastohiihdon maailmancupin kausi päättyi koronavirustilanteen takia kesken.

– Harmikseni olin sairaana Salpausselän kisojen aikana, ja kevään viimeiset kisat jäivät koronaepidemian vuoksi hiihtämättä. Kisojen yhteydessä olisin halunnut julkisesti kiittää yhtä aikaa kaikkia mukana eläneitä yhteistyökumppaneita, faneja, joukkuetta, tukihenkilöitä, kanssani urheilijan polkua yhdessä kulkeneita ja erityisesti perhettäni.

Lehtonen voitti kolme SM-kultaa

Lehtonen hiihti Vancouverin 2010, Sotshin 2014 ja Pyeongchangin olympialaisissa 2018.

Hän sijoittui olympialaisten henkilökohtaisilla matkoilla parhaimmillaan 23:nneksi. Kyseinen sija nähtiin Sotshin olympialaisten 50 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa.

Lahden vuoden 2017 MM-kisoissa Lehtonen oli yhdistelmäkilpailussa yhdeksäs. Hän nostaa kilpailun uransa muistettavimmaksi hetkeksi.

Miesten SM-kullat tulivat 30 kilometrin perinteiseltä vuosina 2014 ja 2015 sekä 10 kilometrin vapaalta 2017.

– Vein elimistöni sietokyvyn huippu-urheillessa niin pitkälle kuin pystyin ja tiedän tehneeni kaiken sen eteen, että olisin paras versio itsestäni urheilijana. Kehittyminen yhä edelleen paremmaksi näistä lähtökohdista ei tunnu enää realistiselta ajatukselta, Lehtonen perusteli lopettamistaan.

Hän jatkaa Nordic Ski Finland Oy:n hallituksen jäsenenä.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut