Bottas arvioi kautta F1-uransa parhaaksi

Bottas kokee, että hän ajaa aiempaa tasaisemmin eri olosuhteissa. LEHTIKUVA/AFP

STT

Mercedes-tallissa F1-uraansa jatkava Valtteri Bottas arvioi kuluvan kauden uransa parhaaksi. Hän kertoi torstaina Brasilian gp:n ennakkotilaisuudessa tarvitsevansa edelleen lisää tasaisuutta yltääkseen suureen unelmaansa eli maailmanmestaruuteen.

Tänä vuonna Mercedes saavutti valmistajien mestaruuden, Lewis Hamilton ajajien mestaruuden ja Bottas sarjan kakkossijan.

– Meillä oli tehtaalla kivat juhlat viime viikolla. Tuntui hienolta olla mukana tiimissä, joka on tehnyt nämä saavutukset mahdollisiksi, Bottas kertoi.

– Oma kauteni oli viimevuotista parempi ja kokonaisuudessaan urani paras formula ykkösissä, vaikken päässyt tavoitteeseeni. Tarvitsen vielä enemmän tasaisuutta ja virheettömämmän kauden, mutta sain tästä vuodesta lisää itseluottamusta.

Suurimman tyydytyksen Bottas sai kehitystyöstä, jossa hän kykeni korjaamaan puutteitaan.

– Insinöörien kanssa tekemäni yhteistyö alkaa nyt tuottaa tulosta. Kyse on ajamisesta ja heikkouksistani, joita minulla on ollut.

Samalla päättäväisyydellä loppukauteen

Bottas kokee, että hän ajaa aiempaa tasaisemmin eri olosuhteissa. Tätä kykyä ja sen kautta tasaisuutta hän haluaa kehittää myös ensi kaudeksi.

– Jatkan töitä samalla asenteella kuin tähänkin asti. Kuluvalla kaudella on vielä kaksi mahdollisuutta voittaa kisoja, joten se on ainoa tavoitteeni loppukaudeksi. Tunnen olevani hyvässä vireessä ja haluan päästä näissä tunnelmissa ensi kauteen.

Bottas suhtautui myönteisesti myös 2021 toteutettavaan tallien budjettileikkaukseen, vaikka Mercedes on juhlinut mahtiresursseillaan huikeita saavutuksia viime vuodet.

– Se on mielestäni hyvä sääntömuutos. Budjeteissa on edelleen eroja, mutta erot tallien välillä eivät ole sen jälkeen enää niin suuria kuin aiemmin. Lisäksi kilpailuista tulee mielenkiintoisempia, jos tekniset muutokset toimivat kuten on arvioitu, Bottas kiitteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 2. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 3. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 4. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 5. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 6. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 7. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 8. Yön uutiskooste: Korona-aikana iso riski ulkomaanmatkan peruuntumisesta - pakettimatkan rahat varmimmin takaisin
 9. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 10. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti
 11. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 12. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 13. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui
 14. Tältä näyttää Vääksyyn tuleva uusi Yhteiskoulu – katso luonnoskuvat
 15. Nuoret ovat kirineet muita ikäryhmiä koronaviruksen tartuntatilastoissa, pääsyynä rento suhtautuminen rajoituksiin – "Kansa rupeaa jakautumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.