Lauri Markkasen sihti oli jälleen hukassa, kun Chicago hävisi ennakkosuosikille

Chicago Bullsin Lauri Markkanen pussitti ottelussa 11 pistettä. LEHTIKUVA/AFP

STT

Koripallon NBA:n itälohkon pohjajoukkoon jumittunut Chicago taipui vierasparketilla Milwaukeelle 115–124 ja kärsi kauden kahdeksannen tappion. Chicago haastoi hyvin ja johti puoliajalla 66–65. Peliesitys keräsi kiitosta päävalmentaja Jim Boylenilta.

– Monet meidän pelaajistamme pelasivat hyvin. Tämä on kova joukkue, Boylen viittasi ESPN:n haastattelussa Milwaukeeseen, joka viime kaudella eteni lohkofinaaleihin.

Erityisen kiitoksen sai vaihtopenkillä aloittanut tulokas Coby White, joka pussitti 26 pistettä. Hän oli Chicagon tehokkain Zach LaVinen (25 pistettä) ohella.

– Coby oli loistava, Boylen paalutti.

Ahnaasti pelannut White osui pelitilanneheitoissaan 39,1 ja toinen tehomies LaVine 40 prosentin varmuudella. Joukkueen keskiarvo oli 40,9.

Oppimisprosessi

Suomalaispelaaja Lauri Markkasen osumatarkkuus oli jälleen kehno. Markkanen pussitti 11 pistettä ja voitti kahdeksan levypalloa, mutta suomalaisen viime ajat ovat olleet vaikeita. Mystinen kylkivamma on kiusannut eivätkä pallot ole sujahtaneet korisukkaan toivotulla varmuudella.

Milwaukeeta vastaan Markkasen osumatarkkuus oli 22,2.

– Kolmannella jaksolla oli hetki, jolloin emme saaneet koreja, mutta taistelimme vielä itsemme takaisin peliin. Siinä oli muutama tilanne, missä emme saaneet otettua levypalloja, mutta tämä on oppimisprosessi ja otimme askeleen oikeaan suuntaan tässä ottelussa, White summasi Chicago Sun-Timesille.

White lienee itse paras esimerkki oppimisprosessista.

– Hän on hyvällä itseluottamuksella varustettu, yhä nuori ja kehittyvä pelaaja. Hänen on vain jatkettava hommia ja opittava. Hän on 19-vuotias pelaaja, joka pelaa NBA:ssa ja tekee parhaansa auttaakseen meitä voittamaan, Boylen suitsutti.

Milwaukeen riveistä esiin nousi viime kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Giannis Antetokounmpo, joka pussitti 38 pistettä. Entinen Chicago-pelaaja Robin Lopez heitti kuusi pistettä ja voitti kolme levypalloa.

– RoLo on hyperkilpailullinen tyyppi. Hän pitää voittamisesta. Hän pitää harjoituksissa pelien voittamisesta ja yksi vastaan yksi -harjoitusten voittamisesta. Pidän hänen kilpailuhengestään, Boylen avasi ESPN:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelaisystävykset jättivät työnsä ja perustivat uudenlaisen ikäihmisten ystäväpalvelu Gubben – nyt yritys toimii koko Suomessa ja ehkäisee vanhusten ja nuorten syrjäytymistä
 2. Koronavirustestien määrä kasvanut räjähdysmäisesti Päijät-Hämeessä – testeihin hakeudutaan lievimmistäkin oireista
 3. Kassojen jäsenmaksuissa yli kymmenkertaiset erot – "Jäsenemme eivät ole huomanneet kassan maksun nousua"
 4. Maastoa paloi noin hehtaarin verran Hollolan Herralassa
 5. Sienestäjä teki erikoisen löydön Nastolasta – satoja vanhoja kolikoita oli kätketty maan alle
 6. Lahdessa on tarjolla kesäteatteria tänä kesänä – näytelmän pääosassa hauskuuttaa monien tuntema Sipi Pelle
 7. Pohjalaisfirma jatkaa perinteistä jääkairojen valmistusta Heinolassa, edellinen valmistaja Konsaku on hakeutunut konkurssiin – "Jääkairoista tuli rahanreikä"
 8. Rapistuva kiinteistö Hämeenkatu 24:ssä Lahdessa odottaa yhä korjaustöiden jatkumista – "Jos rakennus on suojeltu, on tilanteeseen helpompi puuttua"
 9. Kärköläläinen Susanna Kirvesniemi väsyi poliklinikkatyön hektisyyteen ja teki rohkean ratkaisun – "Tajusin, että en jaksa tässä hommassa eläkepäiviin asti"
 10. Valaisinpylvääseen osunut moottoripyöräilijä kuoli Lahdessa
 11. Kirjastojen määrään ei haluta puuttua Lahdessa – säästöpaineet voivat silti laittaa kirjastot koville: "Kirjastoverkossa ei ole enää löysää"
 12. Lukijalta: Itsekkyys ja tekopyhyys rehottivat Lahden urheilukisoissa
 13. Lahti on mukana Itämeripäivän juhlinnassa
 14. Avoimet puutarhat keräsi 70 000 vierailijaa – virtuaaliesittelyt nähtävillä vielä heinäkuun loppuun asti
 15. Vanha vesijohto halkesi – vettä suihkusi Lahden Diakoniasäätiön talon arkistoon

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.