Sauli Niinistö on mukana kannustamassa Huuhkajia Töölön stadionilla – presidentti kuvailee itseään Suomen kannattajien "rivimieheksi"

Niinistö ennakoi illan ottelua myös Twitterissä puoli neljän jälkeen iltapäivällä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT

Presidentti Sauli Niinistö on mukana kannustamassa Huuhkajia Töölön jalkapallostadionilla.

Niinistö ennakoi illan ottelua myös Twitterissä puoli neljän jälkeen iltapäivällä.

– H-hetki lähestyy. Kyllä Pohjoiskaarre tänään pauhaa ja palkitaan. Sanoo rivimies nro 2119, kirjoittaa Niinistö.

Pohjoiskaarteella Niinistö viittaa Suomen maajoukkueen kannattajien yhdistykseen.

Huuhkajat kohtaa Liechtensteinin EM-karsintaottelussa. Peli alkoi iltaseitsemältä.

Arhinmäki sai vapaata puoluekokouksesta

Niinistön ohella monet poliitikot ovat tunnelmoineet Suomi–Liechtenstein-ottelua sosiaalisessa mediassa.

– Ei presidentti, ei puhemies, ei pääministeri. Tänään Suomen johtaja on kapteeni Tim Sparv, tviittaa vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki.

Vasemmistoliitto pitää parhaillaan puoluekokoustaan Kuopiossa, mutta intohimoisena jalkapallomiehenä tunnettu Arhinmäki sai jäädä Helsinkiin katsomaan Huuhkajien ottelua.

– Sen verran puolueen puheenjohtaja Li Andersson ymmärtää jalkapalloa, että hän oli sitä mieltä, että jonkun pitää puoluetta Töölössäkin edustaa, Arhinmäki sanoi MTV:lle.

Arhinmäki puhui tänään eduskunnan täysistunnossakin Huuhkajista, vaikka varsinainen keskustelu käsitteli ihan muuta asiaa, eli muutosesitystä lakiin laivaväen työ- ja asuinympäristöstä.

– Jos ajattelemme tätä päivää, niin se on historiallinen merenkäynnin ja kalastuksen kannalta. Suomi on purjehtinut vuosikymmeniä jalkapallomerillä, Arhinmäki runoili eduskunnan suuressa salissa.

– Haluan toivottaa kalaonnea ja menestystä tälle päivälle, kun Suomen Huuhkajat lähtevät tavoittelemaan sitä kaloista kaikkein suurinta, hän päätti puheenvuoronsa hetkeä myöhemmin.

– Verkot kireiksi! huudahti perussuomalaisten Juho Eerola perään.

– Kannatetaan! sanoi kokoomuksen Timo Heinonen.

Jari Tervo tviittasi kuvan huuhkajasta

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) tviittasi iltapäivällä itsestään kuvan Huuhkajien sinivalkoisissa väreissä.

– Tulee mieleen lapsuus ja joulupukin odotus. Yhtä jännittävää on odottaa illan ottelua. Ei tiedä, miten olisi. Onnea nyt Tim Sparv ja Huuhkajat. Stadion tulee olemaan tulikuuma, Henriksson kommentoi.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) ei ollut ainakaan vielä ennen kello kuutta illalla tviitannut Huuhkajien ottelusta. Rinteen erityisavustaja Dimitri Qvintus oli kuitenkin tviitannut kuvan, jossa useat kansanedustajat osoittavat tukensa Huuhkajille jalkapallomaajoukkueen pelipaitojen ja kaulahuivien kera.

Kirjailija Jari Tervo on tviitannut kuvan tuiman näköisestä huuhkajasta.

– Kohta se levittää siipensä ja lentää, Tervo kirjoitti saatesanoiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Kuvataiteilija Matti Koskela piti omia yksityisnäyttelyitä ja opetti jopa laskettelua – hänet muistetaan Lahdessa muun muassa näistä julkisista teoksista
 3. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 4. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 5. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 6. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 7. Lahden torilla kokeillaan valvottua pyöräparkkia – "Erittäin hyvä idea"
 8. Turvallisten matkailumaiden lista piteni, thaimaalaisilla marjanpoimijoilla mahdollisuus tulla Suomeen töihin ensi maanantaista lähtien
 9. Jalkapannasta ei ole säilöönoton korvikkeeksi, sanovat virkamiehet – "Jos henkilö leikkaa sen pois ja heittää järven pohjaan, siinähän se oli"
 10. Lahden Seurahuone otti ensimmäisenä suomalaishotellina käyttöön katalyysipinnoituksen – tavoitteena torjua koronavirusta ja muita mikrobeja
 11. Perhosia havaittu tänä kesänä tavallista vähemmän
 12. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 13. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen, suurin osa kaatuneista Lahden punakaartilaisia
 14. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 15. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.