EM-turnauspaikka ja vaimon kannustusviesti herkistivät Pukin

Pukki oli jälleen Huuhkajien isoja nimiä tekemällä 2–0- ja 3–0-maalit. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

STT

Teemu Pukki kertoo tajunneensa 3–0-johtoasemassa, että Suomi etenee jalkapallon miesten EM-lopputurnaukseen. Samoihin lukemiin Helsingissä pelattu Liechtenstein-kamppailu myös päättyi – ja Suomi on EM-turnauksessa.

Pukki oli jälleen Huuhkajien isoja nimiä tekemällä 2–0- ja 3–0-maalit. Pukin osumista ensimmäinen syntyi rangaistuspotkusta ja jälkimmäinen oman laukauksen jatkopallosta.

– Olo oli jotenkin tosi tyhjä ja samaan aikaan niin onnellinen, että kyyneleet tulivat silmiin, Pukki kertasi hetkeä, jolloin hän ymmärsi Suomen etenevän lopputurnaukseen.

Kuluvissa karsinnoissa peräti yhdeksän maalia tehnyt Pukki on nähnyt maajoukkueessa paljon: isoja pettymyksiä, kasvojenpesun ja nousun EM-joukkueeksi.

– Tämä on ollut meille pitkä unelma. On ollut urallani vähän vaikeampiakin hetkiä maajoukkueessa. Muutama vuosi sitten emme voittaneet vuoden aikana yhtään peliä. Nousumme on ollut aika huikea.

"Nautitaan tänään tästä"

Pukki kertoi saaneensa vaimoltaan ennen ottelua tärkeän onnentoivotusviestin.

– Hän muistutti, miten hyvä olen ja miten on viime aikoina mennyt. Sen jälkeen oli helppoa lähteä peliin. Päätimme, ettemme anna enää Bosnialle tai Armenialle mahdollisuuksia, Pukki sanoi viitaten taisteluun lohkon kakkossijasta, jonka Suomi vei nimiinsä.

Suomi päättää karsintaurakkansa maanantaina vierasottelulla Kreikkaa vastaan. Se ottelu ei vielä välky Pukin mielessä.

– Tällä hetkellä ei kiinnosta Kreikka-peli. Se on huomisen juttu. Nautitaan tänään tästä. En ole vielä ihan varma, miten ilta tästä jatkuu. Menemme syömään ja sitten kaupungille, Pukki sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 2. Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 3. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt etenevät – kävelijöiden ja pyöräilijöiden reitit muuttuvat tällä viikolla
 4. Sateet ovat saaneet etanat ja kotilot liikkeelle – erotatko haitallisen tappajaetanan harmittomasta ukkoetanasta?
 5. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen valvoo nyt Lahden ja tapahtumateollisuuden etuja – joidenkin mielestä Timonen petaa jo pormestarimallin jälkeistä aikaa, mutta asiassa on toinen puoli
 6. Syyttäjä vaatii United Brotherhood -käräjillä parillekymmenelle syytetylle kovempia rangaistuksia rikollisryhmään kuulumisen takia
 7. Osa koirista säikkyy pyöriä ja rullasuksia – "Kevyen liikenteen väylällä koiran kannattaa kulkea aina pientareen puolella"
 8. Pelicansin hymyilevä päävalmentaja Tommi Niemelä osaa olla tarvittaessa tiukka ja joskus vähän veemäinenkin
 9. Kunnan historian suurin hankintapäätös toteutui Asikkalassa – "Kuokka isketään maahan elokuussa"
 10. USU-gallup: Puolet kiristäisi ajamisen verotusta – etenkin miehet haluavat uuden auton nykyistä halvemmalla
 11. Lukijalta: Perusterveydenhuoltoa kehitetään Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä asiakkaiden tarpeista
 12. Metsän taidenäyttely puhuu kävijöilleen – "Ihmiset olisivat onnellisempia, jos jokainen viettäisi puoli tuntia päivittäin metsässä"
 13. Korona kiihdytti sairaalasänkyjen kysyntää – Hollolassa tehdasta pyörittävän Lojerin työllisyystilanne pysyi hyvänä, vaikka osia saadaan edelleenkin odotella Kiinasta
 14. Pääkirjoitus: Ulkomaisen työvoiman hyväksikäyttöön voitava puuttua
 15. Marjaana Laholan Esalainen: Kolme vuotta sitten Lahteen haluttiin lihamukipatsas, mutta parempaa olisi mölkkymarkkinointi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.