"Historian tekijät!" – Huuhkaja-tähtien eurooppalaisseurat onnittelivat Suomea kisapaikasta

Huuhkajia onnitteli muun muassa kapteeni Tim Sparvin tanskalaisseura. LEHTIKUVA/ Markku Ulander

STT

Suomen jalkapallomaajoukkueelle satoi onnitteluja avainpelaajien seurajoukkueilta ympäri Eurooppaa historiallisen EM-paikan varmistumisen jälkeen.

Huuhkaja-huumassa eli luonnollisesti tiiviisti mukana tähtihyökkääjä Teemu Pukin englantilaisseura Norwich City, joka on seurannut Suomen otteita sosiaalisessa mediassa läpi karsintojen ja toi jopa pop up -myymälän Helsingin keskustaan ennen ratkaisevaa Liechtenstein-peliä.

Norwich juhli Twitterissä Pukin tekemiä maaleja, ja onnitteli Suomea kisapaikan varmistuttua.

– Historian tekijät! He tekivät sen! Suomi on selviytynyt kautta aikojen ensimmäiseen arvoturnaukseensa! Teemu teki kaksi maalia ja tiedossa on tänä iltana melkoinen Pukki party! valioliigaseura tviittasi.

Myös kapteeni Tim Sparvin tanskalaisseura Midtjylland seurasi Huuhkajien otteita.

– Suomi ja Tim Sparv menevät EM-kisoihin, Midtjylland tviittasi aplodisymbolin kera.

Saksalaisessa Bayer Leverkusenissa pelaa peräti kaksi Huuhkajaa, maalivahti Lukas Hradecky sekä hyökkääjä Joel Pohjanpalo, joka on sivussa marraskuun peleistä nilkkavamman takia.

– He tekivät historiaa! Suomi, Lukas Hradecky ja Joel Pohjanpalo ovat selviytyneet vuoden 2020 EM-kisoihin, saksalaisseura tviittasi.

Huuhkajahuuma saavutti myös Skotlannin, jossa Glen Kamara edustaa Rangersia.

– Onnittelut Glen Kamaralle Suomen pääsystä EM-kisoihin. Maan ensimmäinen lopputurnauspaikka, skottiseura onnitteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 2. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 3. Suora lähetys: Katso MiPK-Reipas-ottelu tästä tänään
 4. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 5. Suomalaiset valloittivat jo Hollywoodin – kaikki elokuvat eivät vain valmistuneet
 6. Sibeliustalon Finlandia-klubi pyrkii avaamaan ovensa syyskuussa – yritystapahtumien ja kokousten varaustilanne normalisoitumassa
 7. Sibeliustalon pääsalin katsomo on valmis ja uutta lavaa tehdään parhaillaan – perusparannuksen jälkeisiä avajaisia kaavaillaan turvallisempiin aikoihin
 8. Otteluennakko: Reipas hakee revanssia mikkeliläisistä – katso ottelu suorana ESS.fi:ssä
 9. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 10. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut."
 11. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 12. Esikoiskirjailija Elina Jokinen julkaisee poikkeuksellisesti samaan aikaan romaanin ja tietokirjan – "Olen aivan varma siitä että en olisi parempaan pystynyt"
 13. Sotakirjallisuudesta tuli naisten laji – Petra Rautiaisen pian ilmestyvässä romaanissa perataan Lapin sotaa ja vankileirien tapahtumia
 14. Kuntalaiset sanovat kyselyssä kuntaliitoksille selkeästi "ei" – suopeus kuntatalouden tasapainottamistoimia kohtaan kasvussa
 15. Pääkirjoitus: Syksyä kohti SDP:n gallupjohdolla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.