”Semityytyväinen” Mäkäräinen sai ampumapaikalta hyvää mieltä – kauden avauskisassa nollat taululle

Mäkäräinen arveli ampumisen sekä rentoutuvan että nopeutuvan starttien myötä. LEHTIKUVA / Minna Raitavuo

STT

Sakkosarakkeen nolla ilahdutti Kaisa Mäkäräistä ampumahiihtokauden avauksessa Kontiolahdella, jossa hän otti hyvässä kansainvälisessä seurassa naisten pikakilpailun 7,5 kilometrillä voiton. Suoritukset ampumapaikalla ovat tuottaneet hänelle viime aikoina hyvää mieltä treeneissäkin.

– Siitä on tullut ihan hyvää tulosta, mutta hidasta se vaan vähän on. Vaikka sitä kuinka treeneissä koittaa nopeuttaa, se ei vaan oikein vielä tuohon kovaan sykkeeseen vielä ole siirtynyt, kansainvälisen gp-kisan voittanut Mäkäräinen sanoi hymyillen.

– Pääasia toisaalta, että ne taulut kaatuvat.

Hän arveli ampumisen sekä rentoutuvan että nopeutuvan starttien myötä. Ladulla vauhti oli totutusti sen verran reipasta, että voittomarginaali Valko-Venäjän Iryna Krjukoon kasvoi 1.14,2:een.

– Hiihto lähti rivakasti liikkeelle ja toinenkin kierros oli vielä ihan hyvä, mutta viimeiselle vähän hyydyin. Seinänousu tuli vielä ihan hyvin, mutta sen jälkeisillä pitkillä tasaisilla en oikein jaksanut tehdä töitä, Mäkäräinen arvioi.

Lapin kylmyys tuntui kropassa

Mäkäräinen kilpailee Kontiolahden gp:ssä myös sunnuntaina takaa-ajossa. Samoissa maisemissa hän toivoo voivansa pysyä sen jälkeenkin valmistautumassa maailmancupiin, kun haussa on hyvät olosuhteet ja nopeat hiihtokelit.

– Lapissa oli kaksi viikkoa muuten loistavat olosuhteet, mutta niin kylmä ja hitaat kelit, että sen huomasi lihaksistosta. Nyt pikkuhiljaa alkaa olla elpymisen merkkejä.

– Vanha ei palaudu enää samalla tavalla, hän sanoi naurahtaen.

Vaikka treenijakso kylmyydessä ei lihaksistolle parasta ollutkaan, sanoo Mäkäräinen olevansa tilanteeseensa tällä hetkellä ”semityytyväinen”. Hän iloitsee myös talvisesta loka-marraskuusta, mikä on tuonut monelle paikkakunnalle hyvät olosuhteet hiihtoharjoitteluun. Sama tosin on monessa muussa maassa.

– Uskon, että monet joukkueet ovat aika paljon (viime vuotta) valmiimpia, kun mennään Östersundiin. Saisi olla itsekin ihan hyvässä lyönnissä sinne mennessä, Mäkäräinen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kylpylähaaveista Padasjoella luovuttiin: tilalle lomakeskus hotelleineen, ravintoloineen ja 50 hengen lauteineen
 2. 13-vuotias lahtelainen kesäyrittäjä Mikko Merimaa on hoitanut eläimiä koko elämänsä, ja tämä sai hänet hyppäämään kesäksi rengin saappaisiin
 3. Yhdeksän kausityöntekijää on saanut koronavirustartunnan Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymän mukaan marjojen ostaminen on yhä turvallista
 4. "Kesä on käytännössä menetetty": Risteily-yrittäjät ovat kovan paikan edessä, kun kotimaan matkailun nousu ei näy vesimatkailussa
 5. Asikkalalainen Meitin Enerkia pyrkii palauttamaan poistuneita linjoja maaseututeille ja nostamaan joukkoliikenteen takaisin suosioon yhden miehen sekä biokaasun voimin
 6. Nuorten toimintaryhmä Inspis tarjoaa maksutonta musiikillista ohjelmaa kesäviikonloppuisin Pikku-Veskussa – sunnuntaisin kesäteatterilla järjestetään puistokaraoke
 7. Yön uutiskooste: Ravintoloiden ja kahviloiden aukioloaika, anniskelu ja asiakasmäärät vapautuvat tänään koronarajoituksista
 8. Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 9. Rahtiliikenne kulkee vilkkaasti Saimaan kanavassa, mutta risteilyalusten ja huviveneiden puuttuminen iskee matkailuun – "Tarkoittaa meille tuhansien yöpyjien menetystä"
 10. Henkilöauto ja moottoripyörä törmäsivät Iitissä
 11. Pääkirjoitus: Poliisihallitus esittää toimintavalmiuteen uusia tavoiteaikoja viidellä portaalla
 12. Anna-Tuulia Hautalan Esalainen: Enää ei auta muuttaa maalle meteliä pakoon
 13. Kiireinen kuski kaahasi kahtasataa Nelostiellä Lahdessa
 14. "Ajaa voi vaikka työhanskoilla" – maastopyöräilyn aloittamiseen tarvitsee vain kaksi varustetta
 15. Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.