The Times: Englannin Valioliiga pääsee vauhtiin kesäkuun alkupuolella

Manchester United ja Manchester City pelasivat maaliskuussa Old Traffordilla Manchesterissa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi keskeytetty jalkapallon Englannin Valioliiga alkaa uudelleen 8. kesäkuuta, kertoo The Times. Lehden mukaan brittijalkapallon johtohenkilöt ja muut urheilujohtajat ovat käyneet keskustelua Britannian hallituksen kanssa, millä edellytyksillä Valioliiga saadaan käyntiin turvallisuutta vaarantamatta.

The Timesin mukaan valioliigakausi kestää 27. heinäkuuta saakka. Valioliigasta on pelaamatta kaikkiaan 92 ottelua siitä lähtien, kun sarja koronaviruksen takia keskeytettiin ennen maaliskuun puoliväliä.

Valioliigapelit pelataan tyhjille katsomoille. Yhteen ottelutapahtumaan päästetään korkeintaan 400 henkeä. Heihin kuuluvat pelaajien lisäksi muiden muassa tuomarit ja muut otteluvirkailijat, järjestyksenpitäjät ja toimittajat, joiden terveydentila on varmistettava koronatestein.

Otteluita pelataan valikoiduilla paikkakunnilla, jotta julkinen terveydenhoito ei turvallisuuden takaamiseksi kuormitu liikaa. Stadioneilla on ylimääräisiä tiloja vaihtopelaajia varten, jotta ottelutapahtumassa säilytetään vaaditut turvavälit.

Kauden jatkuminen tietäisi suurta määrää pelaajille tehtäviä koronavirustestejä.

Valioliigaseurat järjestävät videopalaverin sarjan jatkumisesta 1. toukokuuta. Britannian hallituksen määräämät liikkumisrajoitukset ovat voimassa 7. toukokuuta saakka.

Liverpool sinettiä vaille mestari

Valioliigaseuroilla on kova taloudellinen paine kauden jatkamiseen. Jos kausi jäisi kesken, se tietäisi Valioliigan arvion mukaan seuroille yhteensä yli miljardin euron menetyksiä rahakkaan tv-sopimuksen takia.

Valioliigaseuroista Southampton, West Ham, Sheffield United ja Watford ovat sopineet pelaajiensa palkanmaksun lykkäämisestä. Arsenal pääsi aiemmin keväällä sopimukseen pelaajiensa kanssa näiden 12,5 prosentin palkanalennuksista.

Valioliigaa johtaa Liverpool, joka tarvitsee yhdeksästä jäljellä olevasta ottelustaan kaksi voittoa varmistaakseen liigamestaruuden 30 vuoden tauon jälkeen.

Giroud jatkaa Chelseassa kesään 2021

Valioliigaseura Chelsea puolestaan on päättänyt käyttää optionsa ja jatkaa ranskalaisen hyökkääjän Oliver Giroud'n sopimusta kesäkuuhun 2021. Giroud siirtyi Arsenalista Chelsean riveihin talvella 2018.

Giroud, 33, on Ranskan maajoukkueen kolmanneksi tehokkain maalintekijä 39 osumallaan. Hänen edellään ovat vain Thierry Henry 51 ja Michel Platini 41 maalilla.

Lauantaina selvisi, etteivät Chelsean pelaajat sittenkään suostu kymmenen prosentin palkkaleikkaukseen kuten huhut jo kertoivat. Pelaajat ovat ilmoittaneet seurajohdolle, että he osallistuvat koronatalkoisiin jollain toisella tavalla, kertoo BBC .

– Seura on kiitollinen tavasta, jolla pelaajat ovat osallistuneet hyväntekeväisyyshankkeisiin, joissa he tukevat kotimaitaan ja Britannian terveydenhoitojärjestelmää, seuran hallitus kiitti julkilausumassaan.

Samalla hallitus vahvisti, ettei seura ota vastaan yhteiskunnan tukia vaan se vastaa henkilökuntansa palkoista itse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.