Lexus Dream ja Josveis Kavioliiga Grand Prixin voittajat

STT

Lämminveristen Kavioliiga Grand Prixissä suosikki Lexus Dream piti sisäradalta johtopaikan. Se sai rauhoittaa matkalla vauhtia, ja irtosi maalisuoralla kevyen näköisesti selvään voittoon.

Ohjastaja Ari Moilanen kertoi Markku Niemisen valmentaman hevosen voittaneen 20 000 euron ykköspalkinnon vaivatta.

– Lexus Dream lähti hyvin. Saatiin keulapaikka suht varmasti pidettyä. Loppu oli todella helppoa. Kaikki oljenkorret jäivät käyttämättä. Uskon, että Lexus Dream voi nousta ihan absoluuttiselle huipulle. Se on vuosi vuodelta parantanut. On mielenkiintoista nähdä, mihin se ensi vuonna 6-vuotiaana pystyy. Siitä on tullut monipuolinen kilpahevonen. Se menee miltä juoksupaikalta vaan, Moilanen sanaili.

Suomenhevosten Kavioliiga Grand Prixissä nähtiin hieno voittokamppailu. Lähdössä pahoin laukannut Välähdys iski viimeisellä takasuoralla porukan hänniltä hurjalla spurtilla johtaneen Josveisin rinnalle. Kaksikko alkoi tehdä hetkessä eroa muihin ja Välähdys oli loppukaarteessa hieman edellä. Maalisuoralla Josveis kontrasi johtoon ja voitti lopulta varmasti.

Santtu Raitala nähtiin totutusti Antti Ojanperän valmentaman hevosen rattailla.

– Josveis ei ollut terävimmillään, kun Välähdys tuli rinnalle. Se otti kuitenkin homman kontrolliin ja irtosi lopulta vakuuttavaan voittoon. On valmennustiimin ja hyvän omistajan ansiota, että Josveis on noussut näin. Siinä kohtaa, kun hevonen aloitti uransa, kukaan ei varmasti osannut aavistaa miten korkealla nyt seisomme sen kanssa, Raitala jutteli.

Die Kaiserin puristi avauskohteessa voittoon johtavan rinnalta. Toisessa kohteessa mentiin alusta asti todella kovaa. Kenttä kääntyi jo loppukaarteeseen mentäessä. Veeran Poika oli lopulta kiriherkin. Selene Lune oli vahvin viidennessä kohteessa. New Life Wheels ja Ricocone voittivat kaksi viimeistä kohdetta.

Toto75-vaihto kipusi komeasti yli 1,2 miljoonaan euroon. Rivi palautti 417 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 2. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 3. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 4. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 5. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 6. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 7. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 8. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 9. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla
 10. Lauantaina ajetaan koronatauon jälkeen vihdoin rallia Päijät-Hämeessäkin
 11. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 12. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 13. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta
 14. Suomessa todettu 19 uutta koronavirustartuntaa
 15. Valtionvelka nousee arviolta 132 miljardiin euroon – VM:n budjettiehdotus ensi vuodelle on 61,6 miljardia euroa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.