Halliyhdistys, Orimattila ja Kärkölä saivat yhteensä lähes kaksi miljoonaa euroa liikuntapaikkarahaa

Orimattila Areenan yhteyteen rakennettava uimahalli sai 600 000 euroa valtion liikuntapaikkarahaa. Anssi Hietamaa

ESS

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) on myöntänyt liikuntapaikkojen rakentamiseen ja avustamiseen 28 292 000 euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriössä päätettäviin, kustannusarvioltaan yli 700 000 euron hankkeisiin myönnettiin yhteensä 20 247 000 euroa.

Avustusta sai kaikkiaan 25 hanketta. Aluehallintovirastoille osoitettiin 8 045 000 euroa edelleen myönnettäväksi aluehallintovirastoissa päätettäviin pienempiin liikuntapaikkahankkeisiin.

− Nyt myönnetyillä liikuntapaikkarakentamisen avustuksilla edistetään kansalaisten hyvinvointia ja liikunnallista elämäntapaa, ministeri Hanna Kosonen toteaa tiedotteessa.

Myrskylän kunta sai 750 000 euroa uuden liikuntahallin rakentamiseen, Orimattilan kaupungille myönnettiin 600 000 euroa urheiluhallin kakkosvaiheen eli uimahallin toteuttamiseen ja Lahden urheiluhalliyhdistykselle myönnettiin 542 000 euroa jäähallin oheisharjoitustilojen parantamiseen. Kärkölän kunta sai 750 000 euroa liikuntahallia varten.

Ministeriön tavoitteena on erityisesti avustaa laajojen käyttäjäryhmien tarpeisiin tarkoitettujen liikuntapaikkojen rakentamista ja peruskorjaamista sekä niihin liittyvää varustamista.

− Uusilla ja peruskorjatuilla liikuntapaikoilla voidaan tehokkaasti vaikuttaa suomalaisten liikkumistottumuksiin ja -mahdollisuuksiin. Liikuntapaikkoihin investoiminen on investoimista ihmisten hyvinvointiin, sanoo Kosonen.

Avustukset kohdennettiin ensisijaisesti perusliikuntapaikkoihin, kuten liikuntasaleihin ja -halleihin. Jäähallien hakemukset ovat pienentyneet merkittävästi.

Kansallisesti merkittävinä hankkeina avustettiin Helsingissä Olympiastadionin uudistamista ja Urhea-hallin rakentamista.

Juttua muokattu 24.4. kello 23.04: lisätty tieto Kärkölän valtionavustuksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden konserttitalon tornista löytyi kosteutta – Lahden kaupungilta painavat terveiset rakennuttajalle
 2. Puihin kiinnitetyt runotaulut olivat pitkään ehdolla Heinolan runoviikon ainoaksi ohjelmanumeroksi – luvassa perinteistä ohjelmaa ja vierailevia esiintyjiä
 3. Lahden Nikkilässä asuvat naapurukset loihtivat pihoilleen perennapuutarhan ja valon ja varjon valtakunnan – Avoimet puutarhat -tapahtuma houkutteli kurkistamaan raja-aitaa pidemmälle
 4. Vesijeteillä pörrääminen Lahden sataman alueella poikii valituksia – Vesijärvellä ajelua rajoitetaan, mutta poliisin mukaan "juuri kukaan jeteillä liikkuvista ei tiedä siitä", tarkista tästä paikat, joihin jeteillä ei ole asiaa
 5. Reportaasi: Seurasimme kuukauden ajan ensikertalaisia mansikkapellolla – suomalaiset vetivät vertoja jopa ukrainalaisille
 6. 12 000 uutta alokasta aloittaa varusmiespalveluksen - lue yön uutiskooste
 7. Bottas paahtoi voittoon dramaattisessa F1-avauskisassa – Hamilton putosi palkintokorokkeelta aikasakon takia
 8. Pääkirjoitus: Konserttitalon ruma ongelma ei ole ratkeamassa hetkeen
 9. Satu Äijälän Esalainen: Hauskojen tanssivideoiden TikTokista on kehkeytynyt poliittinen vaikuttaja, joka nolasi Trumpinkin
 10. "Viimeinen laadunvarmistus" jää yhä useammin tekemättä – Ruumiinavausten määrä on romahtanut ja asiantuntijat ovat osin eri linjoilla muutoksen syistä
 11. Rikosmysteerejä, kirjallisuutta, parisuhdejuttuja ja Itämeri-tarinoita – tässä 11 podcast-vinkkiä kesään
 12. Humalainen kuski törmäsi autolla puuhun Hollolassa, kyydissä useampi matkustaja
 13. Pirjo-Liisa ja Kari Penttilä viihtyvät kesämökillä Hartolassa niin hyvin, että halusivat muuttaa sinne pysyvästi – "Kahden kodin ylläpitäminen ei tuntunut enää järkevältä"
 14. Evartti ja Elian Web nousivat Suur-Hollola-sankareiksi – "Tunne voittaa Suur-Hollola-ajo Evartilla on sanoinkuvaamaton"
 15. Melkein joka taloudessa on kaapeissaan hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.