Sebastian Coe varoittaa urheilijoita: Kenenkään ei pidä luulla, että dopingtesteistä on nykytilanteessa luovuttu kokonaan

STT–AFP

Kansainvälisen yleisurheiluliiton WA:n puheenjohtaja Sebastian Coe varoittaa urheilijoita, jotka yrittävät hyödyntää viranomaismääräysten aiheuttamia rajoituksia dopingintestaukseen. Coe lupaa, että koronaviruspandemiaa hyväksi käyttävät dopingurheilijat jäävät kiinni.

– On selvää, että matkustus- ja liikkumisrajoitukset ovat vaikeuttaneet dopingtestausta, mutta kenenkään ei pidä luulla, että testeistä on nykytilanteessa luovuttu kokonaan, Coe kertoi saksalaisen Deutsche Wellen haastattelussa.

– Viestini urheilijoille on selkeä. Älkää vaan kuvitelko, että elämme nyt testivapaata aikakautta. Näin ei ole. Sääntöjen rikkojat jäävät kiinni.

Kentät avataan turvallisesti

Koronaviruspandemia on lykännyt Tokion olympialaiset vuodella kesään 2021. Pariisin Euroopan mestaruuskilpailuista päätettiin luopua kokonaan, ja pienempiä kisoja aletaan näillä näkymin järjestää vasta loppukesästä.

Coe harmittelee tilannetta varsinkin maissa, joissa liikkumisrajoitukset estävät kaiken harjoittelun kodin ulkopuolella.

Urheilijat menettävät myös tulojaan, kun he jäävät ilman osallistumispalkkioita ja palkintorahoja. Urheilijoita uhkaa myös sponsorikato, eikä tarjolla ole arvokisojen menestysbonuksia.

– Toivon nyt hartaasti, että urheilijat voivat palata myöhemmin tänä vuonna ensin harjoituksiin ja sitten kilpailuihin. Toivottavasti kilpailutoiminta alkaa mahdollisimman pian, mutta ennen kaikkea niin turvallisesti kuin mahdollista, Coe jatkoi.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut