Ministeriö haluaa pelaajille maskit, jos Bundesliigassa päästään pelaamaan

STT–AFP

Jalkapallon Saksan Bundesliiga ja 2. Bundesliiga yrittävät saada koronaviruksen keskeyttämät sarjat jatkumaan 9. toukokuuta, ja jos viranomaisilta lupa heltiää, ottelut pelataan tyhjille katsomoille. Saksan työministeriö puolestaan muistutti perjantaina, että pelaajatkin tarvitsevat suojaa.

Spiegel-lehden mukaan ministeriö on koonnut tietoa turvallisuudesta pelaajille, ja yksi suositus on, että pelaajat käyttävät suojamaskia joka "ei lipeä paikaltaan nopeissa juoksuissa, pääpalloissa ja kaksinkamppailutilanteissa".

– Jos maskit siirtyvät paikaltaan, ottelu pitää heti keskeyttää, ohjeissa lukee.

Maskit olisi myös syytä vaihtaa vähintään joka 15. minuutti. Saksan maajoukkueen lääkäri Tim Meyer on skeptinen ohjeistusten suhteen.

– Sellaistakin on ehdotettu, että pelaajat pitäisivät turvaväliä vapaapotkumuurissa. Katsojat eivät kyllä enää pitäisi peliä aitona.

Ministeriö suosittaa myös, että joukkueet olisivat karanteenissa hotellissa loppukauden ajan.

– Henkilökohtaisesti minulle olisi hyvin vaikeaa viettää viikkoja hotellissa pystymättä näkemään perhettäni, Eintracht Frankfurtin pelaaja Danny da Costa kuvaili pelaajien tuntoja.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut