Juhlakalulle vain rippeet Vermossa

STT

Raviurheilun elävä legenda Pekka Korpi täytti 11. marraskuuta 70 vuotta. Keskiviikkona kultasormea juhlistettiin kotiradalla Vermossa, ja samaan syssyyn laskettiin myös kaksi juhlalähtöä, joihin Pekka Korpi oli kutsunut merkkipäivänsä kunniaksi ohjastajia.

Pekka Korvelle ei povattu juhlakohteissa etukäteen maata ja mammonaa, eikä päivänsankari päässyt tuulettamaan voiton merkiksi. Ensimmäisessä lähdössä Korpi oli M.T.Lara Croftin kanssa kymmenes, ja toisessa kohteessa Qvidja's First ylsi Korven käsistä viidenneksi.

Voitot Pekka Korven juhlalähdöissä veivät Jarkko Ristimäen ohjastama Grainfield Aiden ja Janne Korven kuskaama Hudson Web.

Ex-lumilautailija, Pekka Korven poika Janne Korpi valmentaa nykyään ravureita Ruotsissa ja lainaohjasti nyt Emma Väreen treenaamaa Hudson Webiä, joka otti kirivoiton.

– Vauhti oli nykivää alussa, että aavistin kärkipään hevosille tulevan väsyn jossain kohtaa, Janne Korpi kertoi.

Credit To Love selvisi vaikeuksien kautta voittoon

Credit To Love kilpaili keskiviikkona Vermossa ensimmäistä kertaa Teräsmiesliigan 3 120 metrin matkalla, mutta aikaisempia kilpailuja pidempi työpuhde ei estänyt 5-vuotiaan menestymistä.

Jukka Torvisen kuskaamalla Credit To Lovella oli lähtötilanteessa vaikeuksia ja se aiheuttikin lähdön uusinnan. Siitä viisastuneena valjakko pääsi toisella kertaa hyväksytysti matkaan ja painui vetotöihin. Sanna Kuusimäen valmentama Credit To Love ei saanut hääriä kärjessä rauhassa, mutta meni siitä huolimatta varmaan voittoon.

Jukka Torviselle Credit To Loven pärjääminen ei tullut yllätyksenä.

– Muutaman kerran olen ajanut hevosta aikaisemmin, ja on sillä sellaiset harpat, että kun alkanut muotilleen sattumaan, tiesi, että jossain kohtaa alkaa menestyä, Torvinen sanoi.

Credit To Lovelle ykköstila oli jo vuoden kahdeksas.

Toto64-kohteissa voittoihin ylsivät myös Kihisee, Heporix ja Truedream A.F. Kaikki kuusi lähtöä oikein veikanneet saivat 87,65 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 2. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 3. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 4. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 5. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 6. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 7. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 8. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 9. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla
 10. Lauantaina ajetaan koronatauon jälkeen vihdoin rallia Päijät-Hämeessäkin
 11. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 12. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 13. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta
 14. Suomessa todettu 19 uutta koronavirustartuntaa
 15. Valtionvelka nousee arviolta 132 miljardiin euroon – VM:n budjettiehdotus ensi vuodelle on 61,6 miljardia euroa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.