Björnisen hattutemppu musertui videotarkistukseen - Tappara vei pisteet

Pelicans taisteli urhoollisesti, mutta pisteet lähtivät maalein 3-2 Tampereelle.

Pelicansin maalitilin avannut Hannes Björninen niittasi maalin edestä irtokiekon häkkiin. Syöttöpiste kirjattiin Juhamatti Aaltoselle ja Topi Jaakolalle. Samuli Ikäheimo

Eerikki Lyytikäinen

1. erä

Pelicans tuli hyvällä draivilla perjantai-illan kotikamppailuun Tapparaa vastaan. Isännät taistelivat jokaisen tilanteen loppuun asti. Vaikka Antti Tyrväinen istui yhden kaksiminuuttisen, ei sekään hetkauttanut Pelicansia. Lahtelaiset selvittivät alivoiman tyylikkäästi.

Palkinto työstä tuli erän puolivälin jälkeen, kun Hannes Björninen seurasi Juhamatti Aaltosen nousun loppuun. Björninen niittasi maalin edestä irtokiekon häkkiin. Syöttöpisteen kirjasi Aaltosen lisäksi myös Topi Jaakola.

Ei Tapparakaan jäänyt ilman maaliipaikkoja, mutta Tomi Karhunen oli kuin itsevarmuus.

2. erä

Pelicans sai kakkoserään mahdollisimman synkän startin, kun Hannes Björniselle sattui harvinainen työtapaturma. Pelicans-kapteeni hävisi oman pään aloituksen 100-0 Tyler Morleylle, jonka jälkeen Charles Bertrand tälläsi suoraan kiekon etukulmaan ohi voimattoman Tomi Karhusen.

Erää oli pelattu vain 31 sekuntia. Takaiskusta huolimatta Pelicansin tatsi säilyi eikä mitään lamaantumista tapahtunut. Pelicans pääsi myös kaksi kertaa kokeilemaan ylivoimapelinsä toimivuutta, mutta parista maukkaasta paikasta huolimatta maalit jäivät tekemättä.

3. erä

Päätöserä oli täynnä tapahtumia. Kun kamppailua oli pelattu 47 minuuttia, sattui Juhamatti Aaltoselle karmaiseva harhasyöttö omalla alueella, josta Tyler Morley ja Charles Bertrand ponkaisivat vastaiskuun, joka päättyi ranskalaishyökkääjän osumaan.

Lahtelaisisännät eivät maalista välittäneet, vaan painoivat entistä hurjemmin päälle. Pelicans sai tasoituksen, kun Hannes Björninen tinttasi kiekon yläkulmaan Aaltosen ja Miro-Pekka Saarelaisen esityöstä.

Vain hetkeä myöhemmin Isku Areenan katto nousi metrin, kun Björninen seurasi irtokiekon loppuun asti ja laukoi isännät johtoon. Juhlat olivat ennenaikaiset, sillä maali hylättiin videotarkastuksen jälkeen. Syynä oli maalivahdin häirintä, koska Saarelaisen nähtiin häirinneen Michael Garteigia.

Viisi minuuttia ennen loppua nousi esiin Tapparan maajoukkuehyökkääjä Niko Ojamäki, joka punnersi päädystä näyttävän yksilösuorituksen jälkeen maalille ja laittoi kiekon verkkoon.

Pelicans pääsi vielä pelaamaan ylivoimalla, mutta tasoitus jäi tekemättä. Etenkin Juhamatti Aaltosella oli kova hinku ampua. Tulos jäi kuitenkin laihaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kuusi päijäthämäläistä taksiyrittäjää kimpaantui Kela-kyytien menettämisestä – Sopimusrikkomuksesta vaaditaan yli 700 000 euron korvauksia
 2. Henkilöauto törmäsi jalankulkijaan suojatiellä Heinolassa
 3. Päijät-Hämeen matkailualan yrittäjät tekevät yhteistyötä, jotta täällä ensi kertaa lomailevat ihastuisivat alueeseen: "Meidän pitää hurmata heidät", toteaa Lahti Regionin toimitusjohtaja
 4. Mika Lehto heräsi toukokuun alussa avunhuutoihin mökillään Sysmässä ja pelasti vedenvaraan joutuneen miehen – Päijät-Hämeen pelastuslaitos palkitsi uroteosta
 5. Lahti Aqua -konsernissa vakava työtapaturma – kätensä menettänyt vaatii oikeusteitse korvauksia
 6. Jotain hyötyä poikkeusoloista – Järvisen perhe rakensi upean puumajan kotipihalleen Vääksyyn
 7. Kortteliliigan Ropponen muistuttaa perinteisten tukijoiden ahdingosta – ei laskua ensimmäiseksi heille
 8. Vääksyn seurakuntakodin rakennustyömaalla on tehty töitä jo reilu viikko – katso ilmakuvat työmaalta
 9. Lahden Mustankallion tunnelin valaisinviat korjataan – tunneli pois käytöstä
 10. Tietojen panttaamista, EU-asioiden viivyttelyä ja ajanpeluuta – perustuslakivaliokunnan selvitettäväksi tulee kirjava lista eduskunnan tiedonsaantivaikeuksia
 11. Tutkijatohtori on myös performanssitaiteilija – Rebekah Rousi on pitänyt 27 tunnin luentomaratoneja elinikäisestä oppimisesta
 12. Eduskunta kannattaa EU:n Green Dealia – Katso eduskuntaryhmien vastaukset
 13. 26.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä kasvoi yhdellä eilisestä
 14. Pienet kaupat kasvattavat suosiotaan, ja kulutuskäyttäytymisen muutosta on havaittu Lahdessakin – "Suuren ostoskärryn täyttäminen ei välttämättä enää ole ykkösjuttu"
 15. KymiRingin tapahtumatoiminta alkaa kesällä pienimuotoisesti – "Ensisijaisena tavoitteena on vuokrata rataa ryhmille"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.