Pelicansin kausi päättyi katkerasti – SaiPa nousi takaa tasoihin ja jatkoaikavoittoon

Mikael Hoikkala

Pelicans kausi jääkiekkoliigassa tuli katkerasti päätökseensä, kun SaiPa nousi Lappeenrannassa kahden maalin takaa tasoihin ja jatkoajalla 3-2-voittoon. SaiPa voitti ottelusarjan 2-1 ja jatkaa puolivälieriin, jossa se kohtaa TPS:n.

Ottelun ratkaisi SaiPan Ahti Oksanen jatkoajalla ajassa 62.17.

Kattavampi otteluraportti Pelicans-kommenteilla ESS.fi:ssä myöhemmin tänään.

3. erä

SaiPa puski pitkään kohti Pelicans-päätyä ilman tulosta, mutta ottelusta kehkeytyi kunnon trilleri kolmannen erän viimeisellä kymmenminuuttisella. SaiPa onnistui lopulta murtamaan Pelicansin tiiviin puolustussumpun ja sai kavennusmaalin ajassa 53.46. Kiekko meni Jonatan Tanusin luistimesta sisään, mutta maali todettiin videotarkistuksessa sääntöjen mukaiseksi.

Runsaat pari minuuttia ennen loppua SaiPa otti aikalisän ja maalivahdin pois. Tulosta tuli ajassa 58.22, kun Ahti Oksanen ohjasi Cody Kunykin laukauksen korkealta sisään. Tämäkin osuma tarkistettiin videolta ennen lopullista hyväksyntää.

2. erä

Toisen erän käsikirjoitus kulki samoin kuin ensimmäisenkin. Pelicans oli tasakentällisin altavastaajana, mutta piti SaiPan hyvin poissa oman maalinsa edustalta. Erän avauskymmenminuuttisella SaiPa hallitsi peliä saamatta kuitenkaan yhtään kunnollista maalipaikkaa aikaan.

Kaanit sen sijaan käyttivät tilaisuutensa huipputehokkaasti. Ajassa 31.33 Casimir Jürgens lähetti siniviivalta maalia kohti matalan vedon, jonka Siikonen ohjasi sisään.

Heti 2-0-maalin jälkeen Pelicans pääsi ylivoimalle, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Viimeisellä viisiminuuttisella SaiPan pyöritys oli vaarallista. Kiekko kävi kerran tolpassakin, mutta isäntien maalisarake säilyi tyhjänä.

Kahden erän jälkeen Pelicansin Joona Voutilaisella on 23 torjuntaa, SaiPan Frans Tuohimaalla vain yhdeksän.

1. erä

Avauserässä Pelicansin johtomaalin teki lahtelaisten kultakypärä Iikka Kangasniemi, joka samalla sai pitkän maalittoman kautensa poikki.

Kangasniemi räväytti napakan rannelaukauksen yläputken alle ylivoimalla ajassa 11.17. Kiekko kimmahti nopeasti takaisin kentälle, joten tuomaristo tarkisti tilanteen varmuudeksi videolta, mutta tuomio ei muuttunut. Kangasniemi oli edellisen kerran onnistunut maalinteossa 23. tammikuuta Jukureita vastaan.

Tasakentällisin SaiPa vei peliä, muttei ollut hyökkäystensä viimeistelyssä riittävän terävä. SaiPan Frans Tuohimaa torjui avauserässä vain kolme kertaa, Pelicansin Joona Voutilainen 11 kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.