Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Bundesliigan todennäköinen jatkuminen toukokuussa ei miellytä kaikkia – "Pilkkaa muuta yhteiskuntaa kohtaan"

Saksan seurajalkapallopomot luultavasti päättävät torstaina, että pääsarja Bundesliiga jatkuu 9. toukokuuta tyhjille katsomoille. Päätös tietäisi sitä, että Bundesliigasta tulisi ensimmäinen iso eurooppalaissarja, jossa ottelut pyörähtäisivät keskeytyksen jälkeen käyntiin.

Kaavailut pelien nopeasta jatkumisesta jakavat jalkapallohullussa Saksassa mielipiteitä.

Eri kannattajaryhmistä muodostuva Fanszenen Deutschlands on syyttänyt seuroja ahneudesta. Ryhmän mukaan otteluiden käynnistyminen olisi "pilkkaa muuta yhteiskuntaa kohtaan".

– Ammattijalkapallo on ollut jo pitkään tarpeeksi sairas, ja sen pitäisi pysyä yhä karanteenissa, ryhmä ilmoitti vertauskuvallisesti.

Toinen maanlaajuinen kannattajayhdistys Unsere Kurve on ollut samoilla linjoilla.

Myös muutamat pelaajat ovat ilmaisseet, ettei otteluiden nopea jatkuminen nykytilanteessa tuntuisi miellyttävältä.

– Tällä hetkellä on tärkeämpiä asioita kuin jalkapallo, Bayern Münchenin puolustaja Niklas Süle on sanonut.

Ilman paikalla olevia katsojia pelattavia otteluita on kutsuttu haamupeleiksi.

– Kukaan ei halua haamuotteluita – eivät pelaajat, eivätkä kannattajat, Union Berlinin hyökkääjä Sebastian Polter sanoi.

Pelaajia tarkoitus testata säännöllisesti

Tilastosivu Worldometerin mukaan Saksassa on todettu lähes 150 000 koronavirustapausta ja yli 5 000 koronaviruksen aiheuttamaa kuolemaa.

Bundesliiga on ollut keskeytyksissä 13. maaliskuuta lähtien. Suuret joukkotapahtumat on kielletty elokuun loppuun, mutta jalkapallokaudet voisivat luultavasti jatkua sitä ennen ilman katsojia.

Mikäli niin tapahtuu, pelaajia on määrä testata säännöllisesti koronaviruksen varalta. Pääsarjaseurat harjoittelevat tällä hetkellä pienryhmissä ja lähikontakteja välttäen.

Saksan pääsarjoja pyörittävän DFL:n johdon on määrä keskustella torstaina videoyhteydellä seurojen kanssa kauden mahdollisesta jatkumisesta.

Lopullisen hyväksynnän asiassa saattavat nuijia pöytään liittokansleri Angela Merkel ja osavaltioiden pääministerit huhtikuun lopussa.

Osa seuroista talousvaikeuksissa

DFL yrittää viedä kauden loppuun 30. kesäkuuta mennessä, sillä muutoin televisiointisopimuksista saattaisi jäädä peräti 300 miljoonaa euroa saamatta.

Mediatietojen mukaan peräti 13 seuraa Saksan kahdelta korkeimmalta sarjatasolta on vaarassa ajautua maksukyvyttömyystilaan, mikäli kausi pysyy keskeytyksissä.

Jäljellä olevien otteluiden pelaamisen on arvioitu vaativan yhteensä 20 000 testiä pelaajilta, valmennusryhmiltä ja muilta joukkueiden jäseniltä.

Saksassa testauskapasiteetti on suuri, mutta esimerkiksi tartuntatauteihin erikoistunut Robert Koch -instituutti on kummeksunut suunnitelmia pelaajien runsaista testeistä.

– Mielestäni testejä pitäisi käyttää siellä, missä se on lääketieteellisesti järkevää, instituutin varapuheenjohtaja Lars Schaade sanoi tiistaina.

Kauden jatkuminen ensi kuussa vaikuttaa hyvin todennäköiseltä. Tukea päätökselle on tullut keskeisimpien osavaltioiden pääministereiltä ja Bundesliigan sekä suurimpien seurojen nokkamiehiltä.