Pelicans julkaisi neljä hankintaa – joukossa kaksi paluumuuttajaa ja meritoitunut ruotsalaispakki

Joonas Jalvanti palaa Pelicansiin kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Kuva joulukuulta 2009. Veli-Matti A. Pitkänen

ESS

Jääkiekkoliigassa pelaava Pelicans tarjosi tiistain lomautustiedotteensa jatkoksi positiivisiakin uutisia julkaisemalla neljä uutta hankintaa. Joukkueeseen liittyvät puolustajat Julius Bergman, Joonas Jalvanti ja Alex Lindroos sekä hyökkääjä Miika Roine. Kaikkien sopimukset ovat kaksivuotisia.

Ruotsista Lahteen palaava Jalvanti, 31, on Pelicansin oma kasvatti. Hän on pelannut lahtelaisseurassa viimeksi kaudella 2011–12 ja kiekkoillut sen jälkeen Espoon Bluesissa, KHL:ssä Jokereissa sekä Ruotsissa Örebron ja Luulajan riveissä. Jalvannin sopimus sisältää ensimmäisen vuoden jälkeen ulkomaanoption.

– Lahtelaisyleisölle tuttu pelaaja, erittäin tasapainoinen ja monipuolinen puolustaja, joka tuo paljon kokemusta joukkueeseen. Kotiseuturakkaus näkyy miehestä, hän halusi tulla takaisin Lahteen ja Pelicansiin. Esimerkkiä näyttävä, johtava pelaaja niin jäällä kuin pukukopissa, päävalmentaja Tommi Niemelä luonnehtii Jalvantia tiedotteessa.

Jalvantiakin suuremmissa ympyröissä on pelannut ruotsalaispuolustaja Bergman, 25, Hän siirtyy Lahteen Ruotsin suurseuroihin lukeutuvasta Frölundasta. Bergman on San Jose Sharksin kakkoskierroksen NHL-varaus vuodelta 2014, hän on pelannut Ruotsin nuorten maajoukkueissa arvokisoja ja kiekkoillut neljä kautta Pohjois-Amerikan AHL:ssä.

Pelicans lomauttaa liigajoukkueen kokeneemmat pelaajat noin kolmeksi kuukaudeksi

– Loistavassa iässä oleva, hyvin liikkuva nykyaikainen puolustaja. Erittäin potentiaalinen ottamaan seuraavan askeleen urallaan. Pelaaja, jolta odotetaan moderniin hyökkäyspelaamiseen paljon apua. Hän pystyy syöttämään liikkeestä, liikkuu hyvin kiekon kanssa ja puolustaa jämäkästi. Hyökkäävä puolustaja, Niemelä kuvailee.

Hyökkääjä Miika Roine on Lahdessa ennestään tuttu pelaaja. Hän pelasi Pelicansissa vuosina 2015–16. Lahdesta Roine siirtyi Jukureihin, jossa hän pelasi lopulta neljä kautta, ja niistä kolme joukkueen kapteenina. Roine, 28, on pelannut Liiga-urallaan 303 ottelua tehnyt niissä 53+84=137 pistettä.

Lyhyt Pelicans-tausta on myös Alex Lindroosilla. Isokokoinen (194 cm / 101 kg) puolustaja käväisi Lahdessa kymmenen ottelun lainapestillä kaudella 2017–18. Lindroos, 24, on Jokereiden kasvatti, mutta pelannut JYPin organisaatiossa kaudesta 2014–15 lähtien.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.