Kobe Bryantin kuolemaan johtaneen onnettomuuden selvittelyssä uusi käänne – helikopteriyritys haastettiin jälleen oikeuteen

Koripalloilija Kobe Bryantin kuolema tammikuussa oli ykkösaihe uutisissa ympäri maailmaa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Koripallolegenda Kobe Bryantin ja kahdeksan muun ihmisen kuolemaan johtaneesta helikopterionnettomuudesta on jätetty uusi lakikanne.

Neljän onnettomuudessa kuolleen perheet syyttävät turmakopterin omistanutta ja sen operoinnista vastannutta yritystä kuolemantuottamuksesta.

Kanteen ovat jättäneet koripallovalmentaja John Altobellin, hänen vaimonsa Keri Altobellin ja heidän Alyssa-tyttärensä sekä apuvalmentaja Christina Mauserin perheet.

Kobe Bryantin leski Vanessa Bryant jätti oman kanteensa lähes kaksi kuukautta sitten.

Onnettomuus tapahtui 26. tammikuuta, kun helikopteri iskeytyi vuorenseinään Los Angelesin länsipuolella. Kuolleiden joukossa olivat muiden muassa kopterin lentäjä ja Bryantin 13-vuotias tytär.

Kanteen mukaan lentäjä oli huolimaton lentäessään sumusäässä ja Island Express Helicopters -yrityksen ei olisi pitänyt päästää kopteria ilmaan niin huonoissa oloissa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut