Kommentti: Ensikertalaisilla ei näytä olevan hätää jääkiekon MM-järjestelyissä - Lahtikin voisi ottaa mallia tanskalaisista

Herningin Jyske Bank Boxen on jääkiekon tulevan kevään MM-kisoissa toinen päänäyttämöistä. Monikäyttöisessä hallissa on järjestetty jo muun muassa uinnin, käsipallon ja lentopallon arvokilpailuja. Tomi Hänninen

Mikael Hoikkala

Jos MM-jääkiekon tanskalaisisännät panostavat ja valmistautuvat kisajärjestelyihin yhtä huolellisesti kuin pienen suomalaisen toimittajajoukon isännöintiin, jääkiekkoväellä ei pidä olla pienintäkään huolta siitä, suoriutuuko ensikertalaismaa MM-järjestelyistään kunnialla.

Tarjolla ei ollut jättimäistä medianäkyvyyttä, mutta järjestäjät osasivat ottaa siitä maksimit irti. Kisamaskotin tuominen paikalle oli markkinoinnin peruskauraa, sillä vilkuttava ankka näyttää lehtikuvissa kivemmalta kuin nosturikoneet tyhjällä areenalla. Helikopterikyyti hallilta keskustaan oli jo todellista vaivannäköä.

Faktat puhuvat ammattitaitoisen osaamisen puolesta. Voi kuulostaa epäilyttävältä, ettei Jyske Bank Boxenissa ole pelattu vielä yhtään jääkiekko-ottelua. Jos areena on kuitenkin muovautunut menestyksekkäästi aivan erilaisten lajien - kuten käsipallon ja uinnin - arvokilpailujen järjestämiseen sekä isännöinyt Bruce Springsteenin ja Lady Gagan kaltaisten musiikin maailmantähtien konsertteja, parin viikon jääkiekkoturnaus pitäisi olla helppo nakki.

Erikoista kyllä, enemmän epäilyttävät toisen kisakapungin Kööpenhaminan kyvyt. Marginaalilaji jääkiekko ei saa miljoonakaupungin väeltä samanlaista huomiota kuin pienessä Herningissä, jossa lajilla on ennestään verrattain vahvat perinteet.

Yritän välttää epäreilua vertailua viime talven MM-hiihtoihin, koska Lahden surkea hotellitilanne ei ole kisajärjestäjien vika, eikä Lahdessa voi keskellä talvea järjestää sellaista festivaalia kuin toukokuussa Tanskassa.

Kaupungin matkailuviranomaisille voin kuitenkin suositella matkaamista herningiläisten kollegoidensa vieraaksi. Sieltä voisi löytyä ideoita vaikkapa Lahdessa viime päivinä puhuttaneeseen hiihtoharrastajaturismin elvyttämiseen.

Herning rankattiin viime vuonna Tanskan bisnesystävällisimmäksi kaupungiksi. Jos jotakin ei ole aiemmin tehty, Herningissä kokeillaan eikä voivotella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.