Leijonien kadonnut metsästysvainu näkyy myös jääkiekon maailmanrankingissa – katso lista

Suomi on saavuttanut rankingin tarkastelujaksolla vain yhden MM-hopean. Martti Kainulainen / Lehtikuva

Petteri Ikonen

Suomi jäi päävalmentaja Lauri Marjamäen komennossa mitalitta jokaisessa neljässä jääkiekon arvoturnauksessaan. Syksyn 2016 World Cup, kevään 2017 MM-kilpailut, talven 2018 olympialaiset ja sunnuntaina päättyneet kevään 2018 MM-kilpailut eivät tuoneet sijoitusta kolmen parhaan joukkoon.

Leijonat putosi MM-kilpailuissa puolivälierissä Sveitsiä vastaan ja pudotusta tuli myös tuoreimmassa maailmanrankingissa, jossa Suomi on viidentenä. Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n verkkosivujen rankinghistoriassa vuodesta 2007 lähtien Suomi on nyt heikoimmalla sijallaan.

MM-kilpailujen pronssimitalisti Yhdysvallat nousi Suomen ja Tshekin ohi neljänneksi. Yhdysvalloilla on saman verran rankingpisteitä kuin Suomella, mutta parempi menestys kevään MM-kilpailuista.

Tuoreimmassa rankingissa on huomioitu menestys MM-kilpailuissa vuodesta 2015 vuoteen 2018 ja talven 2018 olympialaisissa, joten World Cupin tuloksia ei ole huomioitu. Tarkastelujakson aikana Suomi saavutti vain yhden arvokilpailumitalin, MM-hopeaa vuonna 2016. Tuolloin päävalmentajana toimi Kari Jalonen.

Kanada kärjessä

Maailmanrankingin kärjessä jatkaa Kanada, joka saavutti MM-kullat 2015 sekä 2016 ja hopean 2017. Tuore maailmanmestari Ruotsi nousi toiseksi ohi Venäjän. Ruotsille maailmanmestaruus oli toinen peräkkäinen. MM-kilpailujen yllätyshopeamitalisti Sveitsi nousi rankingissa seitsemänneksi.

Edellisen kerran Leijonat pelasi mitalitta neljä peräkkäistä arvoturnausta vuosina 2002–2004. Hannu Aravirran luotsaama Suomi ei päässyt mitaleille vuoden 2002 olympialaisissa eikä saman kevään MM-kilpailuissa. Vuotta myöhemmin Aravirran Leijonat jäi mitalitta MM-kotikisoissa, ja vuonna 2004 Raimo Summasen johdolla matka päättyi ennen mitalipelejä.

Kevään 2004 jälkeen menestystä tuli tasaiseen tahtiin, ja kaksia mitalittomia kisoja enempää ei kertynyt peräkkäin ennen Marjamäen aikakautta.

IIHF:n rankingissa Suomi porskutti vuodet 2011–2014 toisena. Suomi saavutti ajanjaksona maailmanmestaruuden, MM-hopeaa ja olympiapronssia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola yhdistäisi SAK:n ja STTK:n – pomo-duunari-asetelma ei ole este
 2. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 3. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika
 4. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 5. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 6. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 7. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 8. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 9. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 10. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 11. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla
 12. Lauantaina ajetaan koronatauon jälkeen vihdoin rallia Päijät-Hämeessäkin
 13. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 14. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 15. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.